L’esclat final dels Gegants tanca una Festa Major per recordar

Els Gegants de Molins de Rei han estat els encarregats de tancar la Festa Major amb el castell de focs. La festa, on la Colla Gegantera ha esta la veritable protagonista, es tanca amb una gran participació ciutadana. 

La festa s'ha tancat amb un castell de focs a càrrec dels Gegants // Jose Polo

La festa s’ha tancat amb un castell de focs a càrrec dels Gegants // Jose Polo

La Festa Major 2013 serà recordada com la dels Gegants de Molins de Rei. Amb la celebració del seu centenari, la Colla Gegantera ha aconseguit reunir a moltíssim públic de Molins de Rei i d’arreu després de mesos de preparació. La bona organització de les persones d’aquesta entitat i els seus col·laboradors, que va quedar demostrada des del principi amb un pregó magnífic, ha estat el tret diferencial que farà d’aquesta edició de la festivitat més important de la vila com una edició per recordar. Com no podia ser d’una altra manera, les figures humanes han estat les encarregades de tancar la festa organitzant el castell de focs.

Hi ha una satisfacció generalitzada entre l’Ajuntament i entre les entitats, veritables motors de la Festa Major. Des de dissabte al matí hi ha hagut una bona afluència de públic. Iniciatives innovadores com els jocs rurals o el ja més que conegut joc de l’Assassí de la Pastanaga han aconseguit engrescar a un bon grapat de joves i no tant joves.

La Cursa de Sant Miquel i l’Open Infantil de BTT també han estat un èxit d’assistència, consolidant-se el format de realitzar-les un cap de setmana abans del que era habitual. El Sant Miquel 2013 també ha tingut lloc per la cultura amb espectacles com el concert de Marina Rosell, l’Empalmat o les jornades gastronòmiques. Per la seva banda, els Matossers han realitzat també una bona diada castellera.

La festivitat, que es presentava amb un pressupost similar al de l’any passat, ha acumulat una relació d’actes tant elevada en l’últim cap de setmana que ha fet complicat el poder assistir a tots però segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), “això que inicialment ens preocupava ha acabat servint per millorar la qualitat del programa i situar el llistó a un nivell molt alt”. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), destaca que les festes “han estat més obertes a més persones i a més barris gràcies als canvis que darrerament s’han anat introduint a la festa”. De les entitats veïnals ha sorgit una de les novetats més destacades, la possible creació d’una coordinadora que les agrupi per tal d’esdevenir més fortes davant el propi consistori i altres administracions.

La plaça es va omplir, però al pas del Camell només els més atrevits es mantenien davant seu // Jordi Julià

La plaça es va omplir, però al pas del Camell només els més atrevits es mantenien davant seu // Jordi Julià

El foc sempre lligat a Molins de Rei

La Festa Major sempre destaca pels espectacles de foc i enguany no ha estat una excepció. El Camell ha realitzat un corre-cuita multitudinari i la Colla de Diables de l’Agrupa, el Cuc i l’Entxuscat han tingut la capacitat de reunir a bèsties de foc del Baix Llobregat per realitzar un gran correfoc. També destaca, però, la gran quantitat de cremats als actes – la immensa majoria lleus – i unes Matines del Camell de les més ràpides que es recorden.

El descontrol de la plaça de Molí 

Les nits de divendres de Festa Major i, sobretot, la de dissabte, han tingut una gran concentració de menors d’edat consumint begudes alcohòliques i substàncies il·legals a la zona de la plaça del Molí, adjacent als concerts de la plaça de la Llibertat. Aquesta tendència es veia venir des de la creació de la plaça amb les plaques fotovoltaiques i va en augment sense, de moment, aparent solució. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, els cossos policials tenen la instrucció de intervenir “només en casos d’extrema necessitat”. Enguany més d’una baralla ha hagut de ser controlada per la Guàrdia Urbana i, fins i tot, va requerir el suport dels Mossos d’Esquadra.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades