Doblet molinenc a la cursa de Sant Miquel

Els molinencs Jordi Comas i Roger Pascual guanyen la 35a edició de la Cursa de Sant Miquel en una gran jornada d’atletisme. La participació és superior a la de l’any passat.

Roger Pascual ha guanyat la cursa popular per segon any consecutiu // Jose Polo

Roger Pascual ha guanyat la cursa popular per segon any consecutiu // Jose Polo

Matinal d’atletisme per recordar a Molins de Rei en motiu de la 35a edició de la Cursa de Sant Miquel, la prova atlètica més emblemàtica del calendari molinenc. Milers de persones van gaudir d’un dels esports de moda, el running. A l’espera de les xifres oficials de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Molins de Rei, organitzadora de la prova, es va aconseguir superar la participació de l’any passat. I és que tot o gairebé tot va sortir rodat en una jornada on moltes històries de superació personal es van creuar pels carrers de la vila acompanyats d’un ambient genial. On persones van oblidar-se temporalment dels problemes evadint-se d’una societat convulsa mentre lluitaven contra el cronòmetre. El grup de percussió del Cuc acompanyava amb el seu compàs festiu. Un diumenge al matí on es respirava salut per donar-li la benvinguda a la Festa Major 2013.

A més, per orgull de l’esport local, hi va haver doble victòria molinenca. Jordi Comas, amb un temps de 32:42, va fer-se amb la cursa de 10 kilòmetres, la més exigent de totes i la primera en disputar-se. En un circuit que creuava diversos barris del municipi i que combinava esplanades amb pujades i baixades, Comas va ser el més fort. Per primera vegada aquesta modalitat de la prova comptava amb la tecnologia de cronometratge ChampionChip, fet que va evitar més d’una confusió i que va fomentar la participació de més atletes. Anna Kiesenhofer (40:30) va ser la guanyadora en categoria femenina.

Una altra cara coneguda de l’atletisme de Molins de Rei va ser el guanyador de la prova popular, de 3,3 km d’extensió. Per segon any consecutiu, l’atleta de l’AEM, Roger Pascual, amb un temps de 10:51, va fer-se amb la victòria. Aquesta vegada, a més, ho va fer amb relativa comoditat. “He fet un canvi de ritme a l’alçada de l’Ajuntament i he pogut trencar la cursa”, deia el molinenc un cop aconseguida la victòria en declaracions a Viu Molins de Rei.

Pascual té com a objectiu estar entre els millors de la seva categoria en la temporada de cross i de pista i, després de només 3 setmanes d’entrenament, ha fet gala d’un gran estat de forma en plena pretemporada. La victòria en categoria femenina d’aquesta modalitat va ser per Júlia Cortés (13:22).

Els organitzadors parlen de xifres rècord d'assistència // Jose Polo

Els organitzadors parlen de xifres rècord d’assistència // Jose Polo

Satisfacció entre l’organització

“Ha estat una jornada magnífica on hem aconseguit donar un salt de qualitat i posar la llavor per tal de fer que aquesta cursa creixi”, declarava el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC), en declaracions a aquesta redacció. Paz va posar en valor la incorporació del sistema ChampionChip: “amb la Cursa de Sant Miquel hem tingut la capacitat d’analitzar els errors de les edicions anteriors per tal de millorar-lo enguany, per això ens hem anat a l’empresa líder del sector”. 

L’única errada de la jornada va ser a l’entrega de premis, on algunes persones que havien de ser premiades no ho van ser. El mateix regidor es va disculpar pel malentès a través de Twitter“Tot i que alguns no els agafa en el seu millor moment de forma, per als atletes de Molins de Rei és un plus aquesta cursa”, deia Paz comentant la jugada en el terreny més competitiu.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades