Gegants vinguts d’arreu d’Espanya assisteixen al 25è aniversari del Bernat i la Candelera

Colles geganteres vingudes de Cantabria, País Basc, València i les Illes Balears han ballat a Molins de Rei per commemorar els 25 anys d’història dels Gegants Nous. Més de 500 persones s’han aplegat a la plaça de la Vila per viure una trobada inèdita.

En Bernat i la Candelers han fet una exhibició de luxe en motiu del seu 25è aniversari. // Elisenda Colell

En Bernat i la Candelers han fet una exhibició de luxe en motiu del seu 25è aniversari // Elisenda Colell

Fa 25 anys van néixer el Bernat i la Candelera, els Gegants Nous de Molins de Rei. Ells són els ambaixadors de la vila, unes figures que trobada rere trobada porten el nom del municipi arreu del país i més enllà. La tarda del dissabte de Festa Major era el moment de retre’ls també el seu petit homenatge, perquè també ells han escrit part de la història de Molins de Rei. I ho han fet envoltats d’un conjunt de colles inèdit, vingudes de lluny de fronteres catalanes. 

Fins a set colles d’arreu d’Espanya han demostrat que la passió gegantera no entén de fronteres. Des del País Basc, colles d’Irrintzi i d’Añorga han fet ballar els seus gegants i capgrossos al ritme dels tambors i les gralles, mentre les txapelas de la colla vinguda de Santander han causat impacte entre el públic. Els representants de les terres valencianes han estat els gegants provinents de Benetússer (València) i Borriana (Castelló) que, juntament amb les figures de la colla mallorquina de Santa Maria del Camí i la menorquina de Llucmaçanes han omplert de sarau els carrers de Molins de Rei.

Des de la plaça de la Vila, les colles, guiades pel Bernat i la Candelera han arribat a les escales del Mercat. Allà, com és habitual, s’hi han aplegat mostres de folklore i tradició centenària quan cada colla s’ha pogut lluir amb el seu propi ball. Els més aplaudits, sens dubte, han estat els gegants locals, que han commemorat les noces de plata amb una dansa de luxe. Just allà, els geganters d’Añorga han regalat al president de la colla molinenca, Miquel Burgès, una placa commemorativa per l’aniversari. La festa ha seguit fins tornar a la plaça de l’Ajuntament, amb una ballada conjunta al ritme de la banda de la colla menorquina.  

Un públic heterogeni i amb ganes de Festa Major no s’ha volgut perdre aquesta ocasió. Infants, avis, pares i mares han omplert de vida i il·lusió el rostre de capgrossos, gegantons i gegants, ovacionant els gegants al seu pas. Més de 500 persones gaudint del fi de festa a la plaça de la Vila, fet que demostra que el Bernat i la Candelera encara han d’escriure moltes pàgines d’història molinenca.

This slideshow requires JavaScript.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades