El jovent de Molins de Rei es diverteix com al passat amb els jocs rurals

Les entitats impulsores de la Festa Major Popular organitzen la primera edició dels jocs rurals completant una original tarda de diversió. En una de les proves va haver-hi un incident en el qual un jove va resultar ferit sense conseqüències greus. 

Els nens havien de buscar una agulla entre la palla. // Ateneu Mulei

Els nens havien de buscar una agulla entre la palla // Ateneu Mulei

Per primera vegada s’ha organitzat una tarda de jocs rurals a Molins de Rei gràcies a les entitats organitzadores de la Festa Major Popular. Petits i grans van poder gaudir d’una tarda diferent on hi havia preparats jocs per a totes les edats. Segons una de les entitats organitzadores, l’Ateneu Mulei, al voltant de 300 persones es van congregar a la plaça de l’Església per observar o participar en una vesprada diferent.

En total es van organitzar vuit jocs. Des de la típica cursa de sacs fins al joc més particular on el protagonista era un burro, passant per buscar una agulla en un paller, construir una torre de caixes o clavar un clau en un tronc. Totes eren activitats que recordaven temps pretèrits on no hi havia tanta tecnologia i sí molt d’enginy per divertir-se.

Segons un dels organitzadors, Roger Castillo, la valoració és“força bona”. L’objectiu és “consolidar-ho per a properes ocasions i intentar tornar a organitzar la tarda de jocs rurals el diumenge previ al cap de setmana de Festa Major”, explica el també número 2 de la CUP en declaracions a Viu Molins de Rei.

Petit incident en una de les proves

En un dels jocs, el trencament de la síndria, on el participant havia de trencar la fruita amb el cap va haver-hi un incident. Un jove que ho va intentar portava un got a cada mà per no ser eliminat del joc de l’Assassí de la Pastanaga. Així doncs, no va subjectar la síndria amb les mans i aquesta va relliscar, fent que el molinenc es donés un fort cop al cap contra el barril metàl·lic que subjectava la síndria. El resultat va ser un bon ensurt i quatre punts al cap.

Els participants apostaven per on el burro faria les seves necessitats // Ateneu Mulei

Els participants apostaven per on el burro faria les seves necessitats // Ateneu Mulei

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades