La Festa Major manté el seu pressupost després de dos anys de retallades

Després de dos anys de retallades, la Festa Major de 2013 tindrà un pressupost “similar” al de l’any passat. Els Gegants de Molins de Rei seran els autèntics protagonistes de l’esdeveniment. La trobada d’entitats veïnals s’incorpora al programa. Hi haurà carpa a la Plaça de la Llibertat i es recupera el castell de focs gràcies a la colla gegantera. 

La colla gegantera va estar present a la roda de premsa // Jose Polo

La colla gegantera va estar present a la roda de premsa // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei considera que ja ha tocat el moll de l’os de la Festa Major. Després d’una reducció del pressupost d’un 15% l’any passat (30% si ho comparem amb la despesa de 2009), enguany no hi haurà una altra retallada i segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), la festa tindrà “un pressupost similar al de l’any passat”, que rondarà els 100.000 euros. Segons Casals, “aquest any notarem menys l’austeritat ja que ens hem acostumat a aquesta manera de treballar”. Així doncs, la Festa Major seguirà un any més marcada per l’austeritat i per l’esforç extra que han de fer les entitats, moltes de les quals no es troben en el seu millor moment econòmic, per fer front a aquesta situació.

Una de les decisions que va crear més polèmica l’any passat, la supressió del castell de focs, canviarà enguany gràcies a la força de les entitats. La festa es clourà amb un “esclat final”, que inclourà castell de focsorganitzat pels mateixos protagonistes del pregó, els Gegants de Molins de Rei, autèntics protagonistes de la festa.

D’altra banda, enguany, des del principi, l’Ajuntament ha deixat clar que sí que hi haurà carpa a la Plaça de Llibertat. Ara fa un any es va decidir prescindir-ne per després rectificar i llogar-ne una davant la previsió de pluja. Fins i tot Casals ha reconegut que la carpa d’aquest any serà “més ampla i més alta” que en altres ocasions.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha valorat la Festa Major 2013 com una festivitat “potent, diversa, festiva i adequada als temps que corren”. El socialista ha valorat positivament el fet que cada cop s’organitzin més actes fora del Centre Vila, donant visibilitat i importància a altres barris. De fet, la tradicional trobada d’entitats veïnals de Molins de Rei passa a formar part de la Festa Major i es durà a terme el proper dissabte 21 a la Plaça del Molí.

Els Gegants seran els autèntics protagonistes 

Miquel Burgés, president de la colla gegantera, va prendre la paraula // Jose Polo

Miquel Burgès, president de la colla gegantera, i Toni Moreno, creador del cartell de la Festa Major // Jose Polo

Els centenari dels Gegants Vells de Molins de Rei serà l’eix central de la Festa Major d’enguany. La colla gegantera porta mesos treballant per fer que l’esdeveniment es recordi durant anys. El president de la colla, Miquel Burgès, ha explicat durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major que s’ha “volgut “plasmar la veritable força dels gegants, la força dels gegants al carrer, en els actes”. A part de començar la festa amb el pregó a càrrec dels gegants i ser els responsables de l’esclat final, els gegants seran presents en tot moment amb una multitud d’actes entre els quals destaquen l’exposició sobre els cent anys que s’inaugurarà el proper dilluns 23, el cercavila amb colles vingudes d’arreu d’Espanya per a l’ocasió, una trobada multitudinària amb més de 150 gegants d’arreu del país i la Tarda dels Cent, que es convertirà la tarda del 29 de setembre en una mostra de gegants emblemàtics que acostumen a deixar-se veure poc i seran presents a Molins de Rei per a l’ocasió.

Una Festa Major més oberta a les noves tecnologies

A poc a poc, fins i tot les festes tant tradicionals com aquesta es van abraçant a les noves tecnologies. Enguany s’ha obert un perfil oficial a Twitter sota el nom de @FM_Molins on s’aniran penjant informacions sobre els actes i on també s’informarà de possibles incidències. A més, també es realitzarà l’exposició del certamen #capturaMolins, un recull fotogràfic a través de la xarxa social Instagram. Una altra de les novetats tecnològiques és l’estrena de la pàgina web de la Cursa de Sant Miquel a través de la qual s’han pogut realitzar les inscripcions de forma telemàtica. A més, per primera vegada, la cursa incorpora la tecnologia Championchip.

Descarrega’t el programa de la Festa Major 2013

Cartell de la Festa Major 2013 // Toni Moreno

Cartell de la Festa Major 2013 // Toni Moreno

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades