El foc envaeix Molins de Rei pel correfoc de bèsties i diables

Les espurnes i les flames han envaït els carrers del centre de Molins de Rei de la mà de set entitats de foc locals i de municipis del Baix Llobregat.  Quinze persones han hagut de ser ateses per cremades de diversa importància. 

Els carrers de Molins de Rei s'han omplert de foc i espurnes. // Elisenda Colell

Els carrers de Molins de Rei s’han omplert de foc i espurnes // Elisenda Colell

Durant dues hores les guspires i la rauxa han inundat els carrers més cèntrics de Molins de Rei per donar pas a la festa del foc més nombrosa de l’any. Fins a set colles i bèsties vingudes d’arreu del Baix Llobregat han esclatat a la vila donant el millor de sí mateixes. El Cuc, els diables de l’Agrupa i l’Entxuscat han estat els protagonistes d’una nit per als molinencs més agosarats. Dues colles vingudes de Sant Feliu, els diables Rojos i els diables La Garsa, han participat a la festa, juntament amb els Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts i els Diables de Viladecans.

Per la seva banda, els timbalers no han abandonat ni un moment el so de la percussió. Petits i grans, sota cascades d’espurnes o a coll i be, han estat els que han ballat al ritme dels tambors que oferien la majoria de les colles que han actuat.

Un recorregut alterat

Una de les bèsties que ha causat més impacte entre els assistents ha estat el mamut, de la colla de diables de Sant Vicenç dels Horts. // Elisenda Colell

Una de les bèsties que ha causat més impacte entre els assistents ha estat el mamut, de la colla de diables de Sant Vicenç dels Horts // Elisenda Colell

Les obres del carrer Rafael Casanova han obligat a canviar el recorregut habitual del Correfoc. L’esclat d’espurnes ha començat a la plaça de la Vila, i seguidament les bèsties de la nit s’han endinsat en direcció al carrer Molí per anar a parar al Passeig del Terraplè fins concórrer a la plaça del Mercat, fet que habitualment no passa. D’aquesta manera, el correfoc no ha passat pel tram del també conegut com carrer de Baix que encara està en obres. Els petards han seguit esclatant fins la plaça de la Creu, on cada bèstia o colla de diables ha fet una exhibició del seu potencial. Finalment, l’enrenou ha seguit al carrer Major fins tornar al punt neuràlgic, la plaça de la Vila. Allà ha culminat el bany d’espurnes, amb una timbalada conjunta de totes les colles i un esclat de festa d’espetec.

Incidències sota control

El punt d'assistència, una novetat d'enguany. // Elisenda Colell

El punt d’assistència, una novetat d’enguany // Elisenda Colell

Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació d’un nou punt d’emergències sanitària, situat a la plaça de la Creu. Des d’aquí s’han atès fins a 11 persones per cremades lleus. Durant el recorregut, però, s’han hagut de traslladar 3 persones al CAP de Molins de Rei per cremadesque aquesta nit mantenia obertes les seves portes fins la una de la matinada de manera excepcional.

En un únic cas ha calgut transportar un ferit a l’Hospital de la Vall d’Hebron, degut a una cremada profunda de tercer grau.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades