Xavi Paz i Joan Ramon Casals compartiran pis

Les continues aparicions conjuntes de l’alcalde socialista i el primer tinent d’alcalde convergent han provocat que finalment Xavi Paz i Joan Ramon Casals s’hagin decidit a llogar un pis per marxar a viure junts. El pacte repercutirà en l’organització de l’Ajuntament i els respectius partits polítics.

Joan Ramon Casals i Xavi Paz anunciant el pacte de governabilitat // David Guerrero

Tothom es pensava que la sociovergència seria un “matrimoni de conveniència”, com ho va definir Casals en el seu moment, però  ha agafat un camí millor de l’esperat. Tant, que Xavi Paz i Joan Ramon Casals han decidit llogar un pis junts prop de la Casa de la Vila. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, els dos polítics pretenen d’aquesta manera estalviar temps en reunions i mantenir la imatge d’unitat que caracteritza a l’actual govern municipal. És un canvi a millor, ha indicat l’alcalde, Xavi Paz, mentre que el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, ha mostrat el seu desig de proclamar que Molins de Rei torna a ser la pubilla del Llobregat des del nou balcó”.

“Mai anirà a comprar el pa sol un dels dos”. Així resumeix Casals l’esperit de la nova vida que encetaran avui mateix. L’objectiu no és un altre que donar imatge d’unitat les 24 hores del dia i continuar garantint que els dos seran presents a tots els actes institucionals.

Els polítics es troben immersos en la mudança d’un pis que aposta per no trepitjar terrenys perillosos. Xavi Paz reconeix que “el quadre de Felipe González i les jaquetes de pana he preferit no portar-les per evitar problemes”. Tot i i això, els detalls sobre la decoració del pis han provocat alguna confrontació. Una estelada que penja del balcó del pis i que Víctor Puntas ha fotografiat per publicar al seu Facebook és un dels privilegis dels que gaudeix Casals pel fet de ser la llista més votada a les passades eleccions, segons han informat fonts properes als inquilins.

La nova vida de Paz i Casals també tindrà les seves repercussions en el funcionament de l’Ajuntament. Fonts municipals han explicat a Viu Molins de Rei que també prescindiran d’un dels càrrecs de confiança de l’Ajuntament. “Allà on va un, va l’altre, el que diu un, ho subscriu l’altre, no necessitem que dos persones facin la feina que fa una”, han apuntat les mateixes fonts coneixedores del procés.

Les executives dels dos partits implicats també han mostrat la seva satisfacció per l’acord i estudien buscar un local proper al pis de Casals i Paz per compartir seu. “Com en els propers anys no hi ha eleccions, no hi haurà la possibilitat de que els convergents ens tirin cava a la cara”, asseguren satisfets des de la cúpula socialista. Des de l’executiva convergent opinen que ara quan vagin a veure al Joan Ramon a casa seva “serà divertit recordar-li de manera simpàtica el hat-trick a l’alcalde” i també mostren la seva satisfacció considerant que amb aquest gest “la classe política dona un gest d’austeritat a la ciutadania predicant amb l’exemple”.

Des de l’oposició, l’exalcalde Ivan Arcas considera que si això s’hagués fet durant el seu anterior mandat, “la cosa podria haver acabat molt malament” per la relació existent entre les tres formacions de l’anterior tripartit, Iniciativa, Convergència i Esquerra. L’ecosocialista assegura que s’hauria vist obligat a “amagar el ganivet de tallar el pernil” per evitar mals majors recordant el seu paper de “mediador de l’ONU”.

Des de la CUP critiquen l’adquisició d’aquest pis ja que “hi ha molt joves molinencs esperant a accedir a un pis de lloguer i, segons ells, Paz i Casals “s’han colat sense respectar la cua” en una mostra més dels “agosarats privilegis” dels quals gaudeix la classe política.  Tot i això, el portaveu de la CUP, Àlex Maymó, ha volgut trobar el costat positiu de la noticia: “Espero que Xavi Paz ensenyi a anar en bici a Joan Ramon Casals”.

L’executiva d’Esquerres per Molins de Rei ha preferit no valorar la notícia ja que “opinar sobre on viu l’alcalde no entra dins de la seva oposició constructiva” que vol fer la nova direcció del partit independentista. Emilio Ramos, del PP, és queixa de que “a ell no li han ofert res” i que “l’han ignorat en aquesta decisió” quan “la majoria de vegades em necessiten per aprovar les seves obres de govern”.

Des de la plataforma Molins contra les retallades estan desitjosos de saber on viuran els alts càrrecs de l’Ajuntament de Molins de Rei. En declaracions a Viu Molins de Rei han mostrat la seva intenció “d’arribar fins el miler de concentracions davant de la nova residència de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde”. Segons ha pogut saber aquest diari, un cop descartat el Molí pel mal estat en el que es troba i la Federació Obrera per no estar equipada encara, sembla que el pis de lloguer es situarà al mateix bloc de pisos que el de Teresa Roca Rius, la qual ja espera amb il·lusió per poder “escoltar les converses amb un got a través de les parets” ja que “els edificis de Molins tenen les parets molt fines per culpa del polítics de la vila”.

Actualització (29/12/2011): Aquesta notícia és una broma publicada en motiu del dia dels innocents. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

Recomanacions personalitzades