Arriben els nous càrrecs de confiança amb Economia i Serveis Generals encara vacant

L’Ajuntament ha nomenat els nous càrrecs eventuals directius, entre els que es troben militants del PSC i CiU. Els socialistes encara busquen un càrrec de confiança que assumeixi la direcció d’Economia i Serveis Generals, l’àrea que més polèmiques va provocar durant la passada legislatura i que de moment continua vacant.

Mireia Escobar, la nova directora de serveis d'Alcaldia // PSC Gràcia

Des del passat mes de juliol,els nous càrrecs de confiança ocupen els seus despatxos de les dependències municipals. A l’àrea d’Economia i Serveis Generals, en canvi, continua sense donar-se a conèixer el futur director de serveis. És una de les dues àrees que li corresponen assignar al PSC. Els socialistes encara busquen el perfil que pugui fer-se càrrec de l’àrea que més controvèrsies ha aixecat durant la passada legislatura, sota la batuta de Joan Montserrat.

Qui sí que ja ha pres posicions al seu despatx és Mireia Escobar, la directora de serveis d’alcaldia, assumint en un sol càrrec la figura de gerent, assessor d’alcaldia i cap de comunicació. La nova directora de serveis d’alcaldia ha treballat durant els últims anys a l’Ajuntament de Barcelona com assessora tècnica del departament d’alcaldia i és membre de l’executiva de l’agrupació del PSC al districte de Gràcia a Barcelona.

Meitat i meitat a l’àrea de Serveis Personals

Iolanda Garcia, la nova directora de serveis de l'àrea de Serveis Personals // CiU Sant Just Desvern

L’àrea de Serveis Personals serà controlada per CiU durant els dos primers anys de la legislatura. A partir de l’1 de setembre serà Iolanda Garcia qui dirigirà l’Àrea de Serveis Personals. Garcia ha estat la número 9 a la llista electoral de CiU a Sant Just Desvern en aquestes últimes eleccions municipals i és membre del comitè executiu de CiU Baix Llobregat. García és llicenciada en psicologia i ja va anar a les llistes de CiU al Parlament Europeu al 1999 i va treballar a la Generalitat fins el 2003, quan va ser cessada amb l’arribada del tripartit. La càrrec de confiança convergent estarà al capdavant de Serveis Personals fins que es compleixi la meitat de la legislatura i es faci el relleu d’alcalde. Quan Xavi Paz cedeixi el despatx d’alcalde a Joan Ramon Casals, la direcció de serveis de l’àrea de Serveis Personals passarà a mans del PSC. Fonts socialistes han explicat a Viu Molins de Rei que serà Mireia Escobar -l’actual directora de serveis d’alcaldia- qui assumirà aquest càrrec.

Dos vells coneguts a les àrees de CiU

Pel que fa a les dues àrees que corresponen a CiU, l’enginyer tècnic Joan Arús serà el director de serveis de Sostenibilitat i Territori i la direcció de serveis de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local continuarà en mans de Carme Pi, com fins ara. Després d’estar al capdavant de la Fira de la Candelera, Pi va ser nomenada fa quatre anys en aquest càrrec, quan CiU va passar a formar part del tripartit molinenc (ICV, ERC i CiU) i va reclamar una àrea controlada pels convergents. Amb l’inici de la nova legislatura, ICV i ERC han demanat des de l’oposició que s’elimini aquesta àrea. Des de l’Ajuntament, es defensa assegurant que “en època de crisi és més necessària que mai per donar suport a les empreses i a les persones que es troben a l’atur”.

Reducció dels càrrecs de confiança

Tot aquest organigrama suposa un total de cinc directors de serveis. S’ha creat la direcció de serveis de l’àrea d’alcaldia però s’ha eliminat el gerent i l’assessor del gabinet d’alcaldia. La cap de comunicació també desapareix i es reconverteix en una plaça de tècnic de comunicació. En la mateixa línia, la plaça del director de Ràdio Molins de Rei, actualment vacant, serà coberta per un dels membres actuals de la plantilla i no serà un càrrec eventual.

Els nomenaments dels càrrecs de confiança van ser donats a conèixer en el ple municipal del 7 de juliol. PSC i CiU van votar a favor, el PP es va abstenir i ICV, ERC i la CUP van votar en contra. L’abstenció del PP va permetre aprovar els nomenaments del govern en minoria. Fins ara, els càrrecs eventuals directius cobraven 59.000 euros,però amb la reducció de sous del nou equip de govern passaran a cobrar 52.681,16 euros anuals, el que suposa uns 3.762 € mensuals en 14 pagues.

Recomanacions personalitzades