CiU presenta la seva llista somiant amb l'alcaldia

Convergència es mostra confiada de les seves possibilitats per aconseguir l’alcaldia en la presentació de la seva llista. El seu número 1, Joan Ramon Casals, assegura que passaran de tres a deu regidors a les properes eleccions municipals.

En un ambient familiar al Bar Musical El Local i davant d’un centenar de persones Convergència i Unió ha presentat la seva llista per les eleccions municipals amb l’objectiu d’aconseguir, per primera vegada en la seva història, l’alcaldia de Molins de Rei.

Un centenar de persones van assistir al Local a conèixer els integrants de la llista de CiU // David Guerrero

Durant el seu discurs, el candidat convergent ha apuntat problemàtiques com la seguretat i el civisme, el servei a la gent gran o la lluita contra la crisis com a tres dels seus grans reptes si arriba a ser alcalde per tal d’aconseguir que Molins de Rei “sigui la pubilla del Baix Llobregat”. Pel cap de llista convergent ciutats com Sant Cugat del Vallés i Martorell -on la dreta ha governat tradicionalment-són “miralls on Molins de Rei s’ha de mirar”.

Carme Madorell i Esteve Altozano (darrere seu, a l'esquerra) ocupen el número 4 i 5 respectivament // David Guerrero

Casals ha aprofitat per tornar a criticar el govern municipal del que encara forma part com a segon tinent d’alcalde. “Hi ha gent que s’ha quedat als anys 80, no pot ser que Molins de Rei tingui la mateixa residència d’avis de quan jo era petit”, va criticar el cap de llista de CiU. L’alcaldable ha posat alguns exemples del que no pot passar a Molins de Rei. Segons ell “no és possible que la vila es desperti plena de pintades d’uns okupes que tothom ha vist menys la Guàrdia Urbana que, segurament, té directrius de no fer certes coses”. Si CiU governa a Molins de Rei, va prometre que “no es repetiran pintades com les d’aquests dies, la Guàrdia Urbana tindrà marcades les prioritats que importen als ciutadans” ha remarcat. Casals també ha deixat crítiques per l’oposició, segons ell “a CiU no necessita cap xarxa de suport perquè sempre donem la cara” en clara referència a la Xarxa per Molins que dona suport al candidat socialista, Xavi Paz.

Animat per les mirades de complicitat dels seus seguidors i el seu equip, el cap de llista de CiU, Joan Ramon Casals, ha assegurat que “és més possible del que ens pensem aconseguir l’alcaldia de Molins de Rei”. Dirigint-se als 9 companys que ocuparan les primeres places de la llista electoral, Casals els ha assegurat que “tots vosaltres sereu regidors”. Es referia a Mònica Santamans, Joaquim Martí, Carme Madorell, Esteve Altozano, Ricard Domènech, Ramon Sánchez, Eva Janés, Marta Monturiol i Josep Cuscó.

La vetllada de presentació també ha servit per escoltar les paraules d’aquestes deu persones que ocupen les posicions més altes de les llistes convergents. Les dues cares més destacades són Mònica Santamans -regidora de Sanitat i Medi Natural durant aquesta legislatura- i Joaquim Martí -regidor de Comerç, Consum i Turisme-. Respecte a les llistes presentades per CiU al 2007, Santamans ha passat a ser la número dos de Casals en detriment de Martí, que ara és el tres. Joan Ramon Casals va explicar que havia acceptat ser cap de llista amb la condició d’anar acompanyat pel mateix equip que ha representat al partit al consistori durant la darrera legislatura.

Ricard Domènech (president de l'executiva local i número 6), Joaquim Martí (número 3), Joan Ramon Casals (cap de llista) i Mònica Santamans (número 2) // David Guerrero

Ramón Tremosa va venir directe de Brusel·les a donar suport a Joan Ramon Casals // David Guerrero

“Per mi ser regidora és un sentiment, una cosa que es porta per dins” deia Santamans que també creu que “fa molts anys que no es fan les coses ben fetes a Molins de Rei”. Per la seva banda, Martí ha volgut destacar que la “bona feina feta per les tres regidories de CiU s’ha vist tapada pel soroll i el desgast de formar part del grup majoritari”.

L’acte ha comptat amb la presència de l’eurodiputat convergent, Ramón Tremosa, el qual ha mostrat el seu recolzament a Casals i ha posat com exemples “els països del centre i el nord d’Europa” per sortir de la crisi amb “governs dirigits per partits molt similars a Convergència”.

Llista completa de CiU a les eleccions municipals:

1. Joan Ramon Casals.

2. Mònica Santamans.

3. Joaquim Martí.

4. Carme Madorell.

5. Esteve Altozano.

6. Ricard Domènech.

7. Ramon Sànchez.

8. Eva Janés.

9. Marta Monturiol.

10. Josep Cusco.

11. Miquel Díaz.

12. Marcel Marín.

13. Judith Carraqueta.

14. Alex Francès.

15. Neus Pous.

16. Joaquim Pallarès.

17. Lluís Ferrer.

18. Encarna Sànchez.

19. Margarida Marceu.

20. Roger Rodón.

21. Pere Pahissa.

22. Oriol Domènech.

23. Marc Cuixart.

24. Miquel Comas.

25. Anna Dalmau.

26. Laura Soto.

27. Xavier González.

28. Joaquim Mach.

29. Eduard Santacana.

30. Maria Pérez.

31. Carme López.

Recomanacions personalitzades