Ocupat el CAP en contra del tancament de les urgències nocturnes

Després de set setmanes sortint al carrer per protestar contra l’eliminació del servei d’urgències nocturn, una vintena de persones han passat la nit ocupant el CAP en senyal de protesta. Els tancaments es preveu que es mantinguin durant les properes nits.

Els manifestants han desplegat una tenda de campanya a l'interior del CAP // David Guerrero

Aquest dilluns a la nit, per primera vegada a Molins de Rei, i després de set manifestacions en contra de la supressió del servei d’urgències nocturn, una vintena de persones han decidit tancar-se al Centre d’Atenció Primària La Granja en motiu de protesta. Massa temps llençant crits en l’aire sense cap orella que escolti. Massa temps topant contra un mur anomenat indiferència. Massa temps observant com un dels drets fonamentals de les persones es desfà i no pas per la calor de l’agost.

Després d’organitzar set manifestacions sense cap gest de sensibilitat ni cap resposta concreta per part de la Generalitat de Catalunya, la plataforma Molins contra les retallades ha decidit fer nit al nou ambulatori de la Granja en un pas cap a un tipus de protesta més agosarat, tal i com reclamaven diverses veus participants a les mobilitzacions i més del 70% dels internautes que han contestat l’enquesta de Viu Molins de Rei.

Un grup de gent gran conversa amb el jove regidor de la CUP, Roger Castillo // David Guerrero

Els Mossos d’Esquadra han estat presents a l’interior del CAP des del primer moment de l’ocupació. Després d’uns minuts de dubte, agents del cos policial han conversat amb la directora del centre sanitari i han decidit permetre el tancament. Els Mossos han identificat a tots aquells que han decidit quedar-se a dormir. El servei de professionals del CAP tampoc ha posat cap impediment a aquesta ocupació. Les dones del servei de neteja avisaven: “no embruteu gaire, si us plau”, mentre donaven ànims a joves i grans.

Sacs de dormir i esterilles han estat el complement perfecte per passar la nit al CAP // David Guerrero

Entres les més de 20 persones que avui han fet nit al CAP es troben joves, molts d’ells vinculats al moviment associatiu de Molins de Rei, però també no tant joves. Persones de la tercera edat que tenen el temps suficient per poder dedicar-se a les reivindicacions socials i que no han perdut el seu esperit de lluita. “Feia molt de temps que no veia la cosa tant fotuda” deia una, mentre que un dels joves li contestava “nosaltres lluitem pel nostre futur”. Tots, en un ambient distés i reivindicatiu radicalment allunyat de la violència a l’aldarull públic.

A les vuit del matí s’ha recollit l’acampada i es convoca a una nova ocupació del CAP aquesta tarda a partir de les sis de la tarda. La intenció dels manifestants, esperant que la gent participi en els torns organitzats, és mantenir la protesta durant el màxim temps possible. De moment, ja planifiquen torns per quedar-se a dormir durant tota la setmana.

Jose Polo / David Guerrero

 

Recomanacions personalitzades