El Molí es tanca per perill de despreniments

Un dels edificis més emblemàtics de Molins de Rei, el Molí, pateix perill real de despreniments per problemes en l’estructura, que es podria fins i tot ensorrar degut al seu mal estat. Davant aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit tancar-lo.

La zona més afectada del sostre del Molí no ha pogut ser visitada per aquesta redacció // Jose Polo

La zona més afectada del sostre del Molí no ha pogut ser visitada per aquesta redacció // Jose Polo

El despreniment d’una part del sostre d’una de les naus del Molí fa aproximadament deu dies va alertar de l’estat actual de l’edifici. Després de valorar els danys i la situació general de l’edificació, l’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit prohibir totes les activitats que encara es realitzaven en els espais aprofitables del Molí. Una comissió encapçalada per l’arquitecte municipal ha valorat la situació de l’actual estructura i segons la regidora d’Obres i Manteniment, Montserrat Cateura, s’ha decidit  “tancar totes les activitats que es realitzen al total de l’edifici per precaució”. Cateura ha explicat a Viu Molins de Rei que “s’està estudiant si la millor opció és que aquest tancament sigui temporal o definitiu”. Ara mateix, el Molí es troba en una situació crítica i ja s’està treballant per tal d’evitar la seva caiguda.

El Club Gimnàs Molins de Rei, Impuls Associació Cultural, R(teatre)D i els bucs d’assaig es queden sense espai per fer les seves activitats

En entrar al Molí es percep un edifici que ha estat molt important i que ara és poc més que runes. L’olor d’humitat impregna tota l’estada al Molí i la pols i la brutícia acumulada són la mostra més visible del resultat de molts anys de deixadesa. Els primers afectats per la situació del Molí han estat el Club Gimnàs Molins de Rei i els bucs d’assaig que han vist les seves activitats clausurades des de fa uns dies, tot i que ahir mateix encara hi havia un músic assajant al Molí sense respectar l’ordre de l’Ajuntament.

El pis d'adalt del Molí és la zona més afectada i posa en perill la resta de l'edifici // Jose Polo

El pis superior del Molí és la zona més afectada i posa en perill a la resta de l'edifici // Jose Polo

La presidenta del Club Gimnàs, Isabel Gavaldà, explica que un dels moments més importants de la temporada pateix perill: “No sabem si podrem presentar-nos a la final de Catalunya i a la final d’Espanya en aquestes condicions” ha explicat Gavaldà  a Viu Molins de Rei.

Diversos espais del Molí presenten un aspecte de deixadesa // Jose Polo

Diversos espais del Molí presenten un aspecte de deixadesa // Jose Polo

La resta d’associacions que fan activitats a les altres naus del Molí, com Impuls Associació Cultural o R(teatre)D, també veuran tancades les seves instal·lacions. Abans de rebre la notícia, Roger Sàbat, responsable d’R(teatre)D, ha declarat a aquest diari que “seria un daltabaix per nosaltres que ens tanquessin el Molí ja que no sabríem on anar a fer teatre”. Aquest dissabte ja hauran de buscar un altre lloc on assajar fins que puguin tornar a accedir al Molí, com ja els ha passat a les noies del Club Gimnàs amb el seu esport.

El futur del Molí és un dels punts conflictius de la propera legislatura

El proper govern municipal haurà de decidir què fer finalment amb un dels edificis històrics de Molins de Rei. Les dues formacions més votades a les últimes eleccions municipals, CiU i PSC, opten per construir al Molí la nova biblioteca municipal. Altres, com Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei, proposaven utilitzar l’espai del Molí per construir un nou Ajuntament i fer la nova biblioteca a la Plaça de la Llibertat, amb un projecte més car que inclou també un auditori. En tot cas, i sigui quin sigui el proper govern municipal, el futur del Molí es planteja com un dels punts importants a decidir durant la propera legislatura. La solució a les entitats que s’han quedat sense sostre serà una de les primeres patates calentes dels nous regidors.

Recomanacions personalitzades