ERC convoca una assemblea oberta per valorar les opcions de formar un govern independentista

Esquerra continua fent una crida per formar un govern netament independentista convocant una assemblea oberta el proper dimarts 2 de juny. Opten per un pacte entre CiU, CUP i ells mateixos. 

Sílvia Guillén durant l'acte amb Santi Vidal // Jose Polo

Sílvia Guillén, líder d’ERC Molins de Rei, durant un acte amb Santi Vidal // Jose Polo

Sílvia Guillén ja ho va dir la mateixa nit electoral. ERC aposta per fer un govern netament independentista a Molins de Rei, després de veure que els resultats electorals feien impossible sumar una majoria d’esquerres alternativa a la sociovergència que ha governat durant els últims 4 anys, prioritat expressada per ells mateixos en campanya i abans. Un canvi de posicionament que ha argumentat el seu número tres, Eduard Suàrez, en un article d’opinió publicat a Viu Molins de Rei.

És per això que els republicans han convocat una assemblea oberta el proper dimarts 2 de juny a les 8 del vespre a la Federació Obrera per debatre “la possibilitat d’articular un govern independentista a Molins de Rei que reflecteixi la majoria aconseguida pels partits sobiranistes a les eleccions del 24 de maig”, segons informen a través d’un comunicat.

El nou pacte hauria de ser la “translació al govern” de les “tres candidatures que van signar la campanya de l’Assamblea Nacional Catalana, Els Ajuntaments per la independència“. És a dir, un govern format per CiU, CUP i ells mateixos. El seu objectiu, segons expliquen, és “demostrar des del govern molinenc el posicionament clar i rotund de la nostra vila de suport al procés que viu el país”.

El candidat de CiU i guanyador de les eleccions, Joan Ramon Casals, va indicar en campanya que era “partidari” de pactar amb ERC per fer un “front comú” independentista, sense excloure arribar també a acords amb altres partits. Llavors Guillén va acusar Casals de voler el seu suport per “mantenir la cadira”. La CUP, per la seva banda, ja va dir en campanya electoral que no pactaria de cap manera amb CiU i Roger Castillo ho va reiterar la nit electoral un cop coneguts els resultats.

Recomanacions personalitzades