Sílvia Guillén acusa Casals de voler el suport d’ERC per “mantenir la cadira”

La candidata d’ERC contesta les declaracions de Casals en què l’alcalde es mostrava partidari de pactar amb els republicans. Guillén diu que la seva prioritat segueix sent formar un govern d’esquerres. La candidata d’ERC fa aquestes declaracions després d’un acte amb el jutge Santiago Vidal que aplega 160 persones.

Sílvia Guillén durant l'acte amb Santi Vidal // Jose Polo

Sílvia Guillén durant l’acte amb Santi Vidal // Jose Polo

A menys d’un mes de les eleccions municipals, la candidat d’ERC, Sílvia Guillén, dóna carbasses a l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU). Sense descartar al seu actual soci de govern, el PSC, i altres partits, Casals ha fet pública la intenció de pactar amb els republicans però aquests, de moment, no volen sentir parlar d’un possible pacte.

“Què vol pactar, per mantenir la cadira?” es pregunta Guillén en declaracions a Viu Molins de Rei. “Durant quatre anys no hi ha hagut consens amb ells”, argumenta la republicana. “Ens han acusat de no fer propostes i no entenc com es pot voler governar amb algú que no fa propostes”, indica la candidata d’ERC que, a més, assegura que no hi han hagut reunions formals amb Convergència.

Tot i que Guillén assegura que els pactes s’han de fer “sempre després de les eleccions”, la seva prioritat segueix sent la mateixa que fa uns mesos: “fer un govern d’esquerres”. “Hi ha millor relació amb els partits d’esquerres a l’oposició que amb el govern”, declara Guillen deixant veure la seva bona sintonia amb la CUP i Iniciativa.

160 persones escolten el jutge Santiago Vidal

Guillén ha fet aquestes declaracions després d’una acte organitzat per ERC amb el jutge més mediàtic de Catalunya, Santiago Vidal. 160 persones s’han reunit en una Sala Gótica plena com en poques ocasions per escoltar la xerrada entre el jutge i Guillén, periodista de professió, que s’ha vist més còmode entrevistant Vidal que fent mítings.

Santi Vidal signant llibres a la Sala Gòtica // Jose Polo

Santi Vidal signant llibres a la Sala Gòtica // Jose Polo

Vidal ha presentat el llibre Els 7 pecats capitals de la justícia en una conversa amb Guillén on ha comparat la supèrbia amb Baltasar Garzón, la mandra amb la lentitud de la justícia posant com a exemples el cas Prestige o Millet i la ira amb els judicis paral·lels dels mitjans de comunicació, entre altres comparacions que també fa en el seu llibre.

Vidal aposta per “especialitzar la justícia” en la nova República Catalana i per convertir els jutjats de pau en “jutjats de proximitat”. També ha expressat la seva voluntat de “suprimir els indults” i obrir la porta a fer “referendums revocatoris” sobre els responsables polítics.

Segons Vidal el govern espanyol es nega a que es faci un referèndum sobre la independència de Catalunya per “por a que els catalans fem un estat millor que el seu” i ha marca el 23 d’abril o l’11 de setembre de 2017 com a possibles dates per declarar la independència de Catalunya

Recomanacions personalitzades