Sílvia Guillén (ERC) aposta per “pactar amb els partits d’esquerres” després de les eleccions municipals

La candidata d’ERC a l’alcaldia, Sílvia Guillén, opta per un pacte postelectoral amb la resta de forces d’esquerres de Molins de Rei. Descarta d’aquesta manera una rèplica de l’acord entre CiU i ERC en clau catalana. 

Sílvia Guillén acompanyada de Quim Torra durant la inauguració de l'exposició sobre Companys // Jose Polo

Sílvia Guillén acompanyada de Quim Torra durant la inauguració de l’exposició sobre Companys on ha fet aquestes declaracions // Jose Polo

ERC Molins de Rei té clara quina és la seva estratègia davant les pròximes eleccions municipals. Sílvia Guillén, la seva candidata, ha assegurat que l’aposta és pactar amb els “partits polítics d’esquerres” després dels comicis locals. “No crec en un pacte preelectoral però sí que crec en un pacte postelectoral”, ha afirmat la republicana.

L’agrupació molinenca es desmarca d’aquesta manera de l’estratègia del partit en clau catalana amb la que ERC ha donat suport als últims pressupostos del govern de la Generalitat de CiU a canvi de la convocatòria d’eleccions anticipades al Parlament de Catalunya el proper 27 de setembre.

De fet, el pacte entre Artur Mas i Oriol Junqueras inclou donar prioritat a acords entre les dues formacions de cara a formar alcaldies després de les eleccions municipals. Altres alcaldades d’ERC, com Alfred Bosch a Barcelona, també han posat en dubte que el pacte entre els líders d’aquests partits es pugui replicar de forma sistemàtica en clau municipalista. “Evidentment, volem pactar amb partits que no vagin en contra dels interessos nacionals del nostre país”, ha precisat Guillén preguntada per Viu Molins de Rei.

“Aquesta serà la nostra aposta”, ha dit fermament tot i que també ha reconegut que per posar noms als partits amb qui pactaria cal esperar perquè “tot depèn de l’aritmètica que es produeixi després de les eleccions municipals”. Queda descartat d’aquesta manera un possible pacte entre republicans i convergents en clau local abans de les eleccions.

Recomanacions personalitzades