Joan Ramon Casals és “partidari” de pactar amb ERC per fer “front comú” independentista

L’actual alcalde i candidat a liderar el consistori per CiU a les properes eleccions municipals, Joan Ramon Casals, afirma que la seva voluntat és governar amb Esquerra, sense que això signifiqui excloure al PSC i altres partits. Casals ho ha dit en un acte de precampanya del partit, on hi ha assistit el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal.

Joan Ramon Casals i Josep Maria Vila d'Abadal // Elisenda Colell

Joan Ramon Casals i Josep Maria Vila d’Abadal // Elisenda Colell

“Els hi hem dit en públic i en privat” ha indicat l’alcalde Joan Ramon Casals a l’afirmar que és “partidari de fer un pacte amb ERC” de cara a la confecció del nou govern municipal de Molins de Rei posterior a les eleccions del 24 de maig. “Ara la resposta depèn d’ells”, ha aclarit Casals, que no ha especificat en quin estat es troben les negociacions.

En aquest sentit, però, Casals també ha explicat que el seu plantejament no és tancar-se amb un únic partit polític sinó que vol formar un govern “amb els màxims partits possibles”. Tot i que unir forces amb la llista que encapçala Silvia Guillén seria la seva prioritat, també voldria que al seu projecte s’hi sumés el PSC -actual soci de govern del convergent- ICV i la CUP. O sigui, de l’actual composició del ple només deixaria fora el Partit Popular.

Segons Casals, amb els socialistes s’han fet polítiques independentistes que s’han gestionat “correctament”, com ara pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya o unir-se a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Durant aquesta legislatura, en què Casals ha governat durant els dos últims anys, també s’han arribat a pactes clau amb el PP i, fins i tot, l’alcalde va decidir cedir la seva cadira a l’Àrea Metropolitana de Barcelona a l’únic regidor popular del municipi, Emilio Ramos, càrrec del que després va ser destituït per unes polèmiques declaracions.

L’actual alcalde aspira a guanyar les eleccions i ha demanat que “es respecti la llista més votada” a l’hora de fer pactes post-electorals. I és que Casals creu que es repetirà l’experiència del 2011 i CiU tornarà ser la formació política vencedora dels comicis. Per a ell seria clau poder formar un govern clarament independentista.

Les declaracions de Casals s’han produït en una atenció als mitjans en motiu de l’acte que ha organitzat Convergència i Unió de Molins de Rei a la Federació Obrera, on el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha fet una ponència. El líder d’aquesta entitat que agrupa municipis declarats sobiranistes ha demanat que a tots els ajuntaments, també al de Molins de Rei, que “CiU i ERC facin pactes de govern per tal de mantenir el front sobiranista en l’àmbit municipal”. Vila d’Abadal també ha requerit la presència de la CUP als nous consistoris.

Recomanacions personalitzades