CiU també signa els compromisos de l’ANC per les eleccions municipals

Joan Ramon Casals signa a la sala de plens del consistori el document Els Ajuntaments per la independència de l’Assemblea Nacional Catalana que vol convertir les municipals de maig en una demostració que els municipis del país “aposten per la independència”.

L'alcalde Casals acompanyat d'Albert Rodríguez de l'ANC // ANC Molins de Rei

L’alcalde Casals acompanyat d’Albert Rodríguez de l’ANC // ANC Molins de Rei

L’alcalde i candidat de CiU a les eleccions municipals del mes de maig, Joan Ramon Casals, ha signat el seu suport a la campanya Els Ajuntaments per la independència de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Casals és el segon alcaldable que es compromet amb aquesta campanya, després que la candidata d’ERC, Sílvia Guillén, també signés el mateix document fa uns dies.

Casals ha signat el document a la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei tot i que l’acte no era en cap cas com alcalde, sinó com a candidat de Convergència i Unió. “No era res institucional, ho vam signar a la Sala de Plens perquè vam quedar aquí”, assegura l’alcalde.

El text compromet a tots aquells alcaldes que el signin a lluitar perquè les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un “caràcter plebiscitari per escollir el futur polític del país” i a posar l’Ajuntament “a disposició del govern català” durant la hipotètica construcció del nou estat. L’acord fa que els partits que ho signen incorporin una sèrie de punts proposats per l’ANC en el seu programa electoral per deixar evidència d’uns “compromisos explícits per a l’impuls del procés d’emancipació nacional des dels consistoris”.

A més, en el cas que Casals o Guillén siguin alcaldes, es farà una “declaració solemne” per part del ple municipal en què s’aposti per la creació de “l’Assemblea catalana de càrrecs electes i delegar-ne la representació municipal en l’alcalde o alcaldessa, que s’ha de comprometre a participar-hi activament”. En cas que el govern espanyol decidís suspendre l’autogovern català, aquesta assemblea seria l’encarregada de declarar la independència de Catalunya. També es farà una declaració de suport a que el nou Parlament desenvolupi el “procés constituent de la República catalana” després de les eleccions del setembre. Per últim, es ratificarà la presència de Molins de Rei a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en el primer ple municipal de la propera legislatura.

Recomanacions personalitzades