Eva Folquer (Junts per Molins) dimiteix per “responsabilitat i coherència” amb ella mateixa

La número dos de la formació postconvergent ha detallat que la seva renúncia està lligada “a un sentiment creixent de trair-se” a ella mateixa, i que continuarà “defensant la llibertat, la democràcia i la independència de Catalunya”.

Eva Folquer durant el ple del mes de setembre // Clàudia Ferràndiz

Aquesta renúncia és un acte de responsabilitat i de coherència amb mi mateixa”, ha explicat la número dos de Junts per Molins, Eva Folquer, en dimitir del seu càrrec de regidora a l’Ajuntament de Molins de Rei. Ha estat una decisió “mesurada, consensuada i analitzada” que ha pres de manera “serena”, ha indicat la postconvergent en el ple ordinari del mes de setembre.

Folquer ha apuntat que la dimissió està lligada als seus principis, valors i ideals, i “a un sentiment creixent de trair-se” a ella mateixa. La número dos de Junts per Molins ha assegurat que, malgrat la seva renúncia, continuarà “defensant la llibertat, la democràcia i la independència de Catalunya”.

L’exregidora de Junts per Molins ha comentat que “no ha estat fàcil” prendre la decisió, ja que ha treballat “molt” per arribar a ser edil, i ha perdut i deixat “moltes coses pel camí”. “Ningú no m’ha regalat res”, ha remarcat.

Folquer ha aprofitat el seu discurs per disculpar-se a tots els votants de la seva formació en cas que la seva renúncia els hagi causat “qualsevol mena de frustració o desengany”. També ha agraït tots els qui la van contactar en saber que dimitiria del seu càrrec, especialment a alguns regidors, que han demostrat “ser persones abans que polítics”. 

Cada dolor et fa més fort, cada desil·lusió més hàbil i cada experiència més savi”, ha conclòs Eva Folquer. L’exregidora ha demanat que no hi hagués torn de paraules obert després del seu parlament.

Aquesta dimissió coincideix amb les negociacions entre el PSC i Junts per Molins per formar govern municipal a Molins de Rei, tot i que la fins ara regidora no ha fet referència específica a aquest possible pacte durant el seu discurs. A l’agost, un 60% de les bases del partit va avalar negociar amb els socialistes en una votació amb 55 participants

Folquer va tornar a la primera línia de la política municipal el passat mes de maig. Anteriorment, havia estat regidora d’Empresa i Participació a l’Ajuntament entre els anys 2015 i 2016, càrrec que va abandonar per motius personals i laborals.

Recomanacions personalitzades