El portaveu d’ERC Marcel López renuncia a l’acta de regidor per motius familiars

El regidor republicà, que ha fet pública la seva renuncia via Twitter, explica que ho fa per poder tenir més temps per cuidar el seu fill, que pateix una “deficiència visual”. El substituirà la republicana Laia Juarros.

López durant la Fira de la Candelera de l’any passat // Jose Polo

El portaveu d’ERC al ple municipal, Marcel López, renuncia a l’acta de regidor. Ho fa per poder dedicar més temps a tenir cura del seu fill, que “necessita més atenció per la deficiència visual” que pateix.

López ha fet pública la seva renúncia en un fil de Twitter, en què remarca que la decisió és estrictament per motius familiars: “El meu fill em necessita i he d’estar per a ell”, ha insistit López també en declaracions a Viu Molins de Rei.

De fet, el regidor ha aprofitat la seva renúncia per fer balanç de l’any que ha visuct a primera línia política sent una de les cares visibles dels republicants al ple municipal, així com també del mes que va fer de regidor d’Educació abans de les eleccions municipals.

“Ha estat un any intens i molt gratificant. Al ple totes les mocions que hem presentat han estat aprovades i crec que hem fet bona feina”, ha reivindicat. López també creu que l’equip d’ERC ha aconseguit “deixar enrere crisis internes” i obtenir “una representació espectacular al municipi”.

De fet, el republicà no tanca la porta a tornar a la primera línia política algun dia. “Es tracta d’un parèntesi que faig per ajudar el meu fill, però ni deixo de ser militant d’ERC ni em deixaré d’implicar en política municipal”.

López va comunicar la decisió a la direcció del partit dimecres i un dia després a la resta de la militància. Diu que ha notat “escalf” per part del partit i n’agraeix el suport rebut. També desitja sort i encerts al grup municipal republicà que continuï. El regidor farà efectiva la seva decisió al proper ple municipal.

Laia Juarros entrarà al grup municipal republicà

Els republicans encara no tenen clar qui substituirà Marcel López en el rol de portaveu municipal, però sí que han acordat que sigui la número 6 de la llista electoral, la republicana Laia Juarros, qui entri al grup republicà.

L’entrada de Juarros es produeix després que la número 5 de la llista, Alba Patricia Cabral, hagi declinat assumir l’acta de regidora per motius personals. Des del partit esperen que l’entrada de Juarros, que depèn de l’aprovació de la Junta Electoral, es produeixi al més aviat possible.

La tercera renúncia del mandat

El pas al costat de Marcel López és la tercera renúncia de regidor que es produeix al ple municipal en el que va de mandat. La primera va ser la protagonitzada per la postconvergent Eva Folquer, que al setembre va deixar Junts per Molins per desavinences davant el possible pacte amb el PSC.

Dos mesos més tard, la baixa la van patir els socialistes amb la renúncia de Laia Castellana, que per motius professionals va deixar el càrrec de regidora d’Assumptes Europeus i Salut Pública sis mesos i mig després de prendre possessió del càrrec.

Recomanacions personalitzades