Junts per Molins atura un possible pacte amb el PSC per “l’escenari polític actual”

Ramon Sànchez ha explicat que davant el context polític s’han plantejat que “no és el millor moment” de fer un pacte de govern amb els socialistes, i nega haver rebut pressions de la direcció nacional del partit. Paz continua estenent la mà a “totes aquelles formacions que vulguin un govern fort”.

Ramon Sànchez i Xavi Paz en el ple de constitució de mandat // Arxiu Viu Molins de Rei

Junts per Molins de Rei deixa aparcat un possible pacte de govern amb el PSC a l’espera de com evolucioni “l’escenari polític actual”. Així ho ha explicat el líder municipal de la formació, Ramon Sànchez, en una entrevista a Ràdio Molins de Rei, en què ha argumentat que la proximitat de la sentència del judici de l’1-O i els “anuncis de 155 de Pedro Sánchez” els han fet aturar les negociacions: “El que no podem fer és entrar al govern i que després amb la sentència arribi un 155”, ha dit l’exalcalde.

Per això, Sànchez considera que “cal donar-se un temps”. Una aturada de les negociacions en què nega que la direcció nacional del partit hi hagi intervingut: “Qui em coneix sap que amb mi les amenaces i advertències no funcionen”, ha subratllat postconvergent, que ha negat haver rebut cap tipus de pressió. Sànchez ha explicat que ha estat una decisió consensuada a àmbit local, i que es va prendre en una reunió dissabte passat amb l’executiva, els associats i els simpatitzants.

“La majoria ha entès que calia fer una aturada”, ha dit i ha negat que la dimissió de la presidenta local del partit, Núria Llop, hi hagi tingut alguna cosa a veure. De fet, aquesta no ha esta l’única baixa del partit en els darrers mesos ja que Eva Folquer també va dimitir com a regidora de la formació en el darrer ple municipal.

En aquest sentit, Sánchez ha lamentat que el pacte no s’hagi produït abans de la tardor: “Sempre dic que Molins de Rei ha perdut tres mesos”, ha etzibat i ha defensat que des de Junts per Molins han treballat per “tenir un govern fort al municipi” en tot moment. “Tenim clar quin és el nostre objectiu, però ara mateix no ens podem sumar a un projecte polític que creiem que és interessant en clau de vila, però que també hem de tenir en compte des del punt de vista del país”.

Paz estén la mà per a un “govern fort”

De la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, ha explicat a Viu Molins de Rei que l’equip de govern socialista segueix amb “la voluntat de tenir un govern fort i estable”, i que per això continuaran conversant amb “totes aquelles formacions que tinguin el mateix objectiu”. Tot i així, ha respectat la decisió de Junts per Molins d’aturar les negociacions. “Només tenim paraules de respecte, per part nostra no defallirem en les nostres converses per transformar Molins de Rei”, ha insistit.

Respecte a possibles trucades de direccions nacionals de partit, el socialista ha dit en una entrevista a Ràdio Molins de Rei que “de trucades n’hi ha sempre”. Tot i així, ha subratllat que “nosaltres ens volem aïllar de les dinàmiques nacionals perquè el que volem fer és transformar i prioritzar la vila”.

Recomanacions personalitzades