La regidora d’Assumptes Europeus, Laia Castellana, renuncia mig any després de prendre possessió

És la segona edil que plega abans d’hora aquesta legislatura. A més d’Assumptes Europeus, Castellana també portava les carteres de Salut Pública, Joventut, barri Centre i Riera Bonet. Esther Espinosa serà la seva substituta.

Laia Castellana votant
Laia Castellana votant // Jose Polo

Una de les joves regidores del govern municipal, Laia Castellana, marxa de l’Ajuntament de Molins de Rei només cinc mesos després de prendre possessió. L’edil del grup municipal socialista era responsable de les carteres d’Assumptes Europeus, Salut Pública, Joventut, barri Centre i Riera Bonet.

Els motius, segons ha assegurat l’alcalde Xavi Paz durant el ple municipal del mes de desembre, són de caràcter professional. Castellana ha trobat una nova feina en el sector privat que és incompatible amb la seva tasca com a regidora. La renúncia s’ha formalitzat a l’última sessió plenària.

La regidoria d’Assumptes Europeus va ser una novetat a l’Ajuntament de Molins de Rei, nascuda per iniciativa del govern municipal del PSC. L’objectiu, en paraules de la mateixa Laia Castellana, era el “d’apropar els municipis a Europa i Europa als municipis”. Semblava una responsabilitat feta a mida, ja que Castellana havia treballat anteriorment al Parlament Europeu.

Laia Castellana prenen possessió del càrrec // Jose Polo

Aquesta és la segona renúncia de regidores d’aquest mandat a l’Ajuntament de Molins de Rei. La primera va ser Eva Folquer, de Junts per Molins, fa tan sols 3 mesos.

Comiat a distància

En absència de Laia Castellana al ple municipal, ha estat la seva companya al grup municipal del PSC, Jessica Revestido, l’encarregada de llegir públicament el missatge “d’agraïment” que la renunciant ha volgut fer arribar al ple i a la ciutadania.

En aquesta ocasió la ja exregidora ha tingut un record especial “per a les dones que m’han fet sempre costat en aquest camí” perquè “no és fàcil ser dona i jove al món, i en política no és pas diferent”. L’alcalde, Xavi Paz, ha volgut “agrair la dedicació, l’empenta, la voluntat, i les ganes que hi va posar des del primer moment”.

Esther Espinosa, nova regidora amb experiència

La número 7 de la llista del PSC a les eleccions municipals, Esther Espinosa, serà la substituta de Castellana al plenari i al govern municipal.

D’un perfil experimentat i amb anys de militància al partit dels socialistes, Espinosa ja va ser regidora i va acomiadar-se del seu càrrec l’any 2011.

Espinosa, el dia del seu comiat del ple municipal l’any 2011 // Arxiu — David Guerrero

De moment, es desconeix si assumirà les tasques que fins ara portava a terme Castellana o si hi haurà una reorganització dins del govern municipal liderat Xavi Paz.

Recomanacions personalitzades