Un 60% de les bases avala que Junts per Molins negociï un pacte de govern amb el PSC

A la consulta, que la formació va fer durant dos dies a finals de juliol i en la qual van participar 55 persones, es dóna via lliure per iniciar les converses amb els socialistes. Tot i la disparitat d’opinions de les diferents assemblees, el portaveu del partit, Ramon Sánchez, aposta per “una proposta de programes i projectes perquè Molins de Rei necessita un consistori fort”.

La consulta als militants i simpatizants es va fer el 24 i 25 de juliol // Clàudia Ferràndiz

Els militants i simpatitzats de Junts per Molins han deixat les mans lliures a la formació perquè negociï un acord de govern municipal amb el PSC. En una consulta amb les bases, que es va dur a terme durant dos dies a finals de juliol, i en la qual van participar 55 persones, un 60% de les persones va optar per iniciar el procés de diàleg amb els socialistes, que governen l’Ajuntament en minoria. Aquesta consulta interna “ens legitima per negociar un acord de govern que després l’hem de presentar a l’assemblea, que l’haurà d’avalar”, explica a Viu Molins de Rei el regidor i portaveu de Junts per Molins, Ramon Sánchez.

La proposta de decidir a través d’una consulta, amb poca participació per estar convocada en època de vacances d’estiu, s’ha produït després de “constatar disparitat d’opinions a les diferents assemblees”, admet Ramon Sánchez. Ara, la formació considera que està legitimada per iniciar les negociacions, que tindran lloc a partir del mes de setembre.

Proposta de programes i projectes

Tot i que Ramon Sánchez reconeix que el nou cartipàs de l’Ajuntament, presentat recentment pel PSC, en el qual es dilueixen les funcions de l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local (Dipel) a dins de Serveis Centrals, Promoció de la Vila i Economia, “no és una estructura en la qual ens sentim còmodes i que ens agradi, estem disposats a parlar i plantejar una proposta seria sobre la base dels programes i els projectes”. La supressió d’aquesta àrea, decisió amb un alt valor simbòlic, sembla que serà una de les primeres dificultats que hauran d’afrontar els negociadors de Junts per Molins amb el PSC. El Dipel es va crear fa 12 anys i des d’aquell moment ha estat dirigida per l’antiga Convergència. Amb aquesta eliminació, Junts per Molins interpreta que s’arracona un espai on el teixit empresarial se sentia identificat.

El punt de partida de les negociacions, més enllà de les diferències ideològiques i conceptuals, seria posar sobre la taula els programes i les propostes, segons insisteix el portaveu de Junts per Molins, Ramon Sánchez. “Molins de Rei necessita un govern fort”, afegeix Sánchez per justificar la necessitat de diàleg amb el PSC. De fet, Sánchez ha sigut un dels defensors d’aquesta via, davant altres membres de la formació política, més sobiranistes, i que rebtugen un acostament als socialistes. Ara, el resultat de la consulta legitima aquesta tesi.

En cas que el PSC i Junts per Molins acordin un pacte de govern no seria la primera vegada que comparteixen responsabilitats al capdavant del consistori molinenc. Els dos partits es van repartir l’alcaldia entre 2011 i 2015 amb Xavi Paz (actual alcalde) i Joan Ramon Casals. La col·laboració va seguir fins a l’any 2017, quan els antics convergents van trencar amb el PSC per la crisi política a Catalunya derivada del referèndum de l’1 d’Octubre.

Recomanacions personalitzades