Un curt castell de focs acomiada una Festa Major marcada per la pluja i el foc

La pluja i el foc han estat els protagonistes de la Festa Major 2014, que s’ha acomiadat amb un esclat final de festa amb un curt castell de focs a càrrec de la Colla Gegantera de Molins de Rei. 

Imatge del castell de focs de la Festa Major 2014 // Jose Polo

Imatge del castell de focs de la Festa Major 2014 // Jose Polo

La Festa Major de Sant Miquel 2014 serà recordada per l’aigua, simbolitzada per la intensa pluja que va caure diumenge, i el foc, que han enlluernat Molins de Rei gràcies a les actuacions de les diferents bèsties de foc i els Diables de Molins de Rei. Un curt castell de focs a càrrec de la Colla Gegantera de Molins de Rei i que va iniciar-se abans del previst va servir per tancar-la.

Foc

Precisament en motiu del 25è aniversari dels Diables, la responsabilitat de fer el pregó va recaure sobre la colla, que va optar per un espectacle aeri molt visual, amb una gran presència del foc però faltat de cert dinamisme. Extraordinària va ser l’actuació de divendres que va reunir els diables molinencs, els diables de Valls, El Cuc i l’Entxuscat. Sense cap mena de dubte, va ser la festa de l’espurna.

El Camell, com sempre, també va ser protagonista. Dissabte va fer un corre-cuita on va anar de menys a més i en el que la plaça de l’Ajuntament es va omplir com mai. Les matines van ser més accidentades i la bèstia de foc va haver de retallar el recorregut per culpa del trencament d’una peça del coll que uneix el cap amb l’estructura.

El foc és l'element principal a Molins de Rei la nit de divendres de Festa Major // Elisenda Colell

El foc és un dels elements principals de la Festa Major de Molins de Rei // Elisenda Colell

Aigua

Tot anava sobre rodes fins que va arribar l’aigua. Els ruixats que van inundar tot el centre de Molins de Rei una vegada més també van tenir, evidentment, els seus efectes sobre la Festa Major. Els Gegants de Molins de Rei van haver de suspendre la trobada gegantera i buscar refugi on van poder, just l’endemà de la tradicional ballada dels gegants nous, on es va presentar un renovat gegantó Molinenc. La màgia perduda el diumenge es va recuperar, però, amb el cercavila de Sant Miquel un dia després i la descoberta d’una placa commemorativa del seu centenari. També van veure com el seu cap, Miquel Burgès, era nomenat Miquel de l’any 2014.

Quan la pluja ha parat, les diferents colles han aprofitat per carregar els camions i tornar cap a casa // Elisenda Colell

Una de les colles convidades recull el seu gegant davant la pluja // Elisenda Colell

Contrastant amb el que va passar dissabte, diumenge el passeig del Terraplè es va bel passeig del Terraplè es va buidar tot just quan estava ple d’art i de vida. La coral El Molinet, que havia de fer un concert al nou pati del Palau per celebrar el seu vintè aniversari, va haver de fer-lo a La Gòtica obligat per les circumstàncies.

Tot i que van segellar una actuació històrica, els Matossers no van poder celebrar al seva diada castellera a plaça, fet que sempre molesta a una colla castellera. Van quedar molt satisfets, però, de la campanya de Verkami per publicar el seu primer conte, que va ser presentat dies abans del cap de setmana de Festa Major a la Federació Obrera.

Diferents actes de l’Ateneu Mulei, com la cronoescalada al campanar de l’església, es van haver d’ajornar i es faran la setmana vinent. Sí que es va poder fer el joc de l’Assassí de la Pastanaga, que va arribar a la xifra de 208 participants.

Festa i Cultura

Paris 29 va ser el grup guanyador de la desena edició de l’Empalmat. El mateix escenari que va veure el rock d’aquest grup també va servir per completar dues nits de festa, on les entitats van poder fer caixa gràcies a les típiques barres de bar. “El botellón” de la plaça del Molí sembla ser ja un problema enquistat al qual no se li pot donar solució.

Gràcies a l’artista local Josep Maria Pubill, es  pot tornar a gaudir de l’emblemàtic pont de les quinze arcades, encara que sigui en un mural. La cultura popular també va tenir el seu espai amb la celebració de la tarda de jocs rurals, ja completament consolidats dins la Festa Major. Les Jornades Gastronòmiques van créixer gràcies a la participació de 10 establiments locals i Fotogenia va guanyar el Concurs d’Aparadors mentre que la Cursa de Sant Miquel, que va aconseguir mantenir el nombre d’inscrits, va fer-se una setmana abans. Un punt nostàlgic va posar l’exposició la mostra de vehicles clàssics centrada exclusivament en cotxes de la marca Citröen. El punt i final va anar a càrrec de l’espectacle de circ ‘Giravol’, que va inundar el pati del Palau de màgia poc abans de l’esclat final i el punt i final a la Festa Major 2014.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades