L’última inundació al carrer Rafael Casanova converteix el nou pati del Palau en una piscina

La forta pluja caiguda aquest diumenge al migdia ha tornat a provocar inundacions al carrer Rafael Casanova. El col·lapse del carrer ha desviat la pluja al nou pati del Palau que no ha pogut absorbir tota l’aigua i s’ha convertit en una piscina. 

El pati del Palau convertit en una gran piscina un cop la pluja ha afluixat // Jose Polo

El pati del Palau convertit en una gran piscina un cop la pluja ha afluixat // Jose Polo

Havia de ser un diumenge al pati del Palau en el que la Coral El Molinet cantés, les famílies passegessin mentre anaven d’una activitat a una altra i els nens juguessin a la gespa després de veure el cercavila dels gegants. Però la pluja no ho ha permès i, per moments, ha convertit el pati del Palau en una piscina que ha arreplegat tota l’aigua acumulada al carrer Rafael Casanova, que continua amb seriosos problemes de clavegueram cada vegada que plou amb certa intensitat. Això sí, quan la intensitat de la pluja ha baixat, la nova zona verda de Molins de Rei ha aconseguit drenar l’aigua. De fet, una hora després de la inundació l’aspecte de la plaça era molt millor. Fonts de l’Ajuntament asseguren que han caigut uns 100 litres per metre quadrat en poca estona. Tot i que no hi ha dades de la pluja a Molins de Rei, aquesta xifra s’ha superat a Vallirana en les últimes 24 hores.

És la tercera vegada en els últims mesos que es genera una situació de caos. Aquesta ha estat la primera gran pluja que col·lapsa el carrer Rafael Casanova amb el nou pati del Palau i tot i que aquest ha drenat amb força l’aigua, la quantitat era tal que ha estat impossible evitar que la zona de gespa es convertís literalment en una piscina.

Establiments comercials i particulars del també anomenat carrer de Baix han vist com entrava aigua a l’interior dels locals. “Ha estat més intens que les altres vegades però també ha durat menys”, explica un dels propietaris en declaracions a Viu Molins de Rei. “El clavegueram ha començat xuclant l’aigua però els litres que baixaven des de l’Ajuntament eren molts”, certifica. La situació, passades les dues del migdia, ha estat de veritable caos a la zona.

A més del carrer Rafael Casanova, tres punts mes de Molins de Rei s’han col·lapsat: el carrer Menéndez Pelayo al barri del Canal, el carrer Sant Antoni Maria Claret a la zona de la piscinai el pont d’accés a l’autopista del carrer Jacint Verdaguer.

Talls de llum

El subministrament elèctric de diversos punts de Molins de Rei també s’ha vist afectat. S’han registrat talls de llum al Centre Vila, al barri de la Riera Bonet, al barri del Canal i al barri de la Granja. Serveis municipals, com la Guàrdia Urbana, també s’han quedat sense llum i han hagut d’utilitzar generadors d’alimentació d’urgència. Aquests talls han estat intermitents durant tota la tarda i, en alguns punts concrets del centre de Molins de Rei i del barri de la Granja s’han allargat fins a primera hora del dilluns, gairebé 24 hores després de la incidència.

La brigada municipal i la pròpia la Guàrdia Urbana han treballat intesament per controlar una situació que, a última hora de la tarda, ja està controlada, tot i que centenars de molinencs han passat tot el diumenge sense subministrament elèctric.

La situació es repeteix 48 hores després

El carrer Rafel Casanova dimarts 30

El carrer Rafel Casanova dimarts 30

Dimarts a la tarda el caos va tornar a Molins de Rei. Una vegada més, va caure una gran quantitat d’aigua en pocs minuts i això va fer que el centre del municipi es tornés a inundar. Els carrer més afectats, com en les altres ocasions, va ser el Rafael Casanova. El pati del Palau també es va veure afectat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades