El Camell es trenca el coll a les matines

L’estructura de ferro que aguanta el cap del Camell s’ha trencat en plena celebració de les matines. L’encaix del ferro que subjecta el cap s’ha desballestat i ha obligat a retallar el recorregut del Camell.

ustrell

L'encaix que aguanta el cap i el coll s'ha desballestat // Sergi Ruiz

L’encaix que aguanta el cap i el coll s’ha desballestat // Sergi Ruiz

Tot i la intensa pluja que va marcar la jornada de Festa Major de diumenge, per la nit ningú dubtava que el Camell sortiria per les matines. Aquest any el nombre de camellaires matiners era molt superior al de l’any passat. Tant de bo el motiu de la rapidesa de les matines d’enguany hagués estat el de l’any passat, per manca de gent, però no ha estat aquest.

Les matines començaven amb la bona notícia de que la cua, que havia patit també un accident la nit de dissabte, s’havia arreglat. Fins la tradicional aturada al carrer Miquel Tort tot anava bé però la segona part del correcuita va durar escassos minuts. Encara no tocaven les 7 del matí quan al carrer Rafael Casanova, abans d’arribar a la plaça de la Creu, el Camell ha patit un greu accident: s’ha trencat el ferro que subjecta el cap del Camell amb el coll i la resta de l’estructura.

Els responsables del Camell han intentat solucionar el problema sense èxit // Toni Zapata

Els responsables del Camell han intentat solucionar el problema sense èxit // Toni Zapata

Després d’una estona lluitant per arreglar la bèstia de foc, s’ha tornat a arrencar i s’ha seguit encenent però ja no era el mateix: s’ha fet a un ritme lent i, òbviament, sense poder aixecar el cap. Els responsables del Camell han decidit retallar el recorregut i en comptes d’enfilar camí de l’estació han girat pel carrer Major fins l’Ajuntament i han acabat el correcuita a Ca’n Ametller, a casa seva.

No és la primera vegada que es produeix un trencament a les matines. Ja va passar fa dos anys, quan es va trencar una peça de fusta que precisament fa aixecar el cap.

Els bons i fidels camellaires no han deixat sol ni un minut al Camell. De ben segur aconseguiran que la bèstia de foc molinenca torni a ballar per Carnestoltes fent córrer a tots els molinencs i molinenques com mana la tradició.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades