Els Jocs Rurals es consoliden com una activitat destacada de la Festa Major

La segona edició dels jocs rurals, organitzats per l’Ateneu Mulei, es reafirma com una activitat més dins del programa de la Festa Major. El jovent es torna a divertir a la plaça de l’Església amb els jocs més pretèrits durant la tarda del diumenge previ al cap de setmana gran de Festa Major.

Els menuts buscaven una agulla en el paller // Laura Herrero

Els menuts buscaven una agulla en el paller // Laura Herrero

L’Ateneu Mulei ha complert novament amb el seu objectiu: fer passar al jovent una tarda rememorant els jocs del passat. Els més menuts i els nens més grans van ser els protagonistes de riures i somriures dels assistents que contemplaven com competien a la cursa de sacs o llançant un pinyol d’oliva el més lluny possible. Els més petits van divertir-se també buscant una agulla en un paller, fent girar un rotlle o amb el llançament d’una ferradura.

Per als més grans i els més atrevits es va preparar el joc de la torre de caixes que consistia en fer una torre de 25 caixes iguals penjat des d’una grua i assegurat amb un arnés. Efectivament, va haver-hi participants que ho van aconseguir. L’altre punt fort d’atenció va recaure en un burro en el que els nens havien d’endevinar on feia les seves necessitats dins del recinte en el que es trobava.

L’any passat va ser una de les novetats del programa de la Festa Major i enguany ha estat una activitat molt concorreguda pels petits i pels joves de la mà de l’Ateneu Mulei i amb la col·laboració dels Amics del Museu que també van preparar els jocs nous d’aquesta edició. Els organitzadors es mostren satisfets i en fan una valoració molt bona. “Esperem que totes les activitats de la Festa Major segueixin la mateixa tònica” , afirma Roger Castillo, membre de l’Ateneu Mulei.

Recomanacions personalitzades