El Terraplè s’omple d’activitats en un assolellat dissabte de Festa Major

Un públic majoritàriament familiar ha omplert el passeig del Terraplè en les diverses activitats que s’han organitzat al llarg del matí de dissabte: la fira de col·leccionisme i brocanters, les partides simultànies d’escacs, la Fira Stocks i el “Dóna el xumet” del Camell.

El passeig del Terraplè s'ha omplert el dissabte de Festa Major // Jordi Julià

El passeig del Terraplè s’ha omplert el dissabte de Festa Major // Jordi Julià

La primera jornada del cap de setmana de Festa Major ha començat amb molt bona acollida de públic. La ciutadania de Molins de Rei ha sortit al carrer un any més per passejar pels diferents actes organitzats per les entitats que al llarg del matí de dissabte han omplert el tram central del passeig del Terraplè i la plaça de la Llibertat i del Molí. Igual que l’any passat, el temps ha estat favorable, i el sol ha acompanyat durant tot el matí.

La més matinera ha estat la fira de col·leccionisme i brocanters, que aquest any ha arribat a la 25a edició. Des de les 9 del matí es podien contemplar i comprar telèfons, làmpares, càmeres, ampolles, medalles, rellotges, minerals o càntirs, juntament amb productes de col·leccionisme amb més tradició com són les monedes, els segells o les plaques de cava. Els llibres de vell també tenien un espai important, i fins i tot n’hi havia alguns sobre Molins de Rei. A més, als discos de música o als cassets s’hi sumaven també DVDs i videojocs venuts ja com a antiguitats.

Molts curiosos i alguns compradors han observat les atniguitats de la XXV Fira de Brocanters i Col·leccionisme // Jordi Julià

Molts curiosos i alguns compradors han observat les antiguitats de la XXV Fira de Brocanters i Col·leccionisme // Jordi Julià

El mestre Marc Narciso ha competit amb una trentena de jugadors de les simultànies d'escacs // Jordi Julià

El mestre Marc Narciso ha competit amb una trentena de jugadors de les simultànies d’escacs // Jordi Julià

Al costat de la fira de col·leccionisme, al mateix passeig del Terraplè, una trentena de persones participava a les simultànies d’escacs. El gran mestre dels escacs Marc Narciso ha estat el convidat d’aquesta edició, contra qui jugaven persones de totes les edats: des d’infants fins a avis, que meditaven cadascuna de les jugades durant una bona estona mentre el mestre anava passant d’una taula a l’altra.

Al mateix passeig del Terraplè, però endinsant-se dins la plaça del Molí, la Fira Stocks acollia parades d’alguns comerços locals i algunes vingudes de fora. Tot i que l’afluència no era excessiva, en punts on les parades ocupaven gran part de la vorera es feia difícil caminar sense passar per una calçada que seguia oberta al trànsit. Encara que no està orientada als infants, la Fira Stocks intentava atreure les famílies amb uns inflables que se sumaven als que des de fa un temps han donat una utilitat a les plaques fotovoltaiques.

Amagat darrere les parades i els inflables hi havia el MolinsBus. L’autobús urbà estava a disposició de tots i especialment els infants perquè s’hi familiaritzessin i fins i tot poguessin seure al seient del conductor. Al mateix temps, una pancarta de l’Ajuntament publicitava la congelació de tarifes del MolinsBus des del 2013 fent una crida al seu ús en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Finalment, el Camell ha rebut tots els xumets dels infants que ja estan en edat de deixar-lo i ho volien fer d’una manera més especial. La bèstia del foc ha canviat el seu vestit habitual, posant-se un un xumet gegant al cap, i amb un llarg feix dels xumets donats decorant-li l’esquena. Tots els qui feien el pas i deixaven el xumet rebien un diploma dels Amics del Camell, i podien veure’l des de dins.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades