La festa de l’espurna

El Cuc i l’Entxuscat se sumen a la celebració el 25è aniversari de la Colla de Diables de l’Agrupa en un correfoc per emmarcar. La irreverència dels diables de Valls aconsegueix atreure totes les mirades en un cercavila on les espurnes no han deixat de rajar.

El foc és l'element principal a Molins de Rei la nit de divendres de Festa Major // Elisenda Colell

El foc és l’element principal a Molins de Rei la nit de divendres de Festa Major // Elisenda Colell

Les entitats de foc han demostrat, un cop més, que saben treballar en equip. El correfoc d’enguany s’esperava especial, sobretot entre els diables i diablesses, de l’Agrupa, que celebren el seu 25è aniversari, però també per l’Entxuscat, que ha entrat a la plaça de l’Ajuntament commemorant deu anys d’activitat.

La gent tenia ganes de retre homenatge a tants anys de veure cremar les bèsties i els diables, i l’entrada en escena s’ho ha valgut. Malabars de foc i, tot seguit, cilindres que rajaven espurnes a tot drap i el bany de petards, ja habitual, han servit per encetar la festa de la flama. En tot moment de la posada en escena es feia palesa la cooperació entre les tres entitats locals, que s’ajudaven per fer possible que l’espectacle fos una realitat.

Les espurnes dels Diables han estat les protagonistes d'un correfoc ben especial // Elisenda Colell

Les espurnes dels Diables han estat les protagonistes d’un correfoc ben especial // Elisenda Colell

Enguany, una de les colles convidades més esperades eren els Diables de Valls. La irreverència del vestuari ha estat una de les excentricitats que més ha destacat el públic, a més de la incansable dosi que oferien amb les seves cascades d’espurnes. El líder dels vallesans, vestit de diablessa, amb pamela i faldilla, s’encarregava d’encendre les forques dels diables i alhora, un d’els diables duia posat un barret de copa.També han estat presents al cercavila el Drac Bicèfal de Sant Just i la Fera d’Olost, un porc senglar amb rajos de flama.

Els Diables de Valls han estat els convidats al correfoc d'aniversari dels Diables // Elisenda Colell

Els Diables van entrar a plaça amb un espectacle de malabars de boles de foc // Elisenda Colell

A la cara i els crits d’unió dels diables es respirava un ambient especial, la sensació d’estar compartint un correfoc que passarà a la història. Els molinencs, s’apropaven a les foques per buscar la complicitat dels mestres del foc, mentre repetien els seus crits de motivació. El punt àlgid, les escales del Mercat, han destapat l’eufòria col·lectiva abans d’enfilar el darrer tram del carrer Major. La crema ha acabat amb un castell de focs a la plaça de l’ajuntament. I és que, aquest correfoc, tot i mantenir el mateix pressupost que altres anys,  s’ha viscut amb una intensitat compartida que no és habitual.

Durant la festa, tampoc ha faltat el ritme. El so de la tabalada, de la mà dels tambors i la percussió que ha incorporat cada colla, donava nota de ritme al ball entre espurnes. Alguns diables van aprofitar per lluïr un braçalet groc, en suport a l’Assamblea Nacional Catalana, quelcom que no van fer durant el pregó.

Baix nombre d’assistències mèdiques

A l’edició d’aquest any s’ha mantingut el servei d’assistència a la plaça del Mercat. En total, tres punts d’emergència sanitària durant les gairebé dues hores de recorregut amb foc. Segons ha informat la Creu Roja, tres persones han hagut de ser ateses per cremades lleus i traslladades a l’Hospital Moisés Broggi ja que el CAP roman tancat durant les nits.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades