L’Ajuntament vol ampliar la plataforma única pels carrers Ponent i Boters

El govern municipal planeja aprofitar les obres del Palau de Requesens per ampliar l’espai de convivència entre vianants i vehicles ja estesa pel Centre Vila.

El carrer Boters, ara afectat per les obres del Palau de Requesens // Maria Samblás

La plataforma única, aquell espai que elimina la clàssica carretera per crear un espai de convivència entre vianants i vehicles amb un sol nivell, es continuarà ampliant. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, l’Ajuntament té la intenció d’estendre aquesta configuració als carrers Ponent i Boters.

La intenció de l’executiu municipal és aprofitar les obres del Palau de Requesens, que precisament afecten la zona amb el pas de vehicles de transport de material i amb la instal·lació d’una grua al racó dels Gegants Vells, per portar a terme aquesta remodelació.

La idea, segons fonts del govern, ja ha estat plantejada a alguns dels veïns de la zona. De moment es desconeixen més detalls del projecte, però la rehabilitació del palau té un termini de 14 mesos.

Un sistema amb tradició a Molins de Rei

El sistema de plataforma única, que dona prioritat als vianants, es va iniciar fa molts anys a algunes zones del Centre Vila de Molins de Rei. Per exemple, al carrer Rafael Casanova, just al costat d’on ara l’Ajuntament vol actuar, es va implantar l’any 2013. Després es va ampliar fins al Racó de Margarida Xirgu i la plaça de la Creu i ara també s’està actuant en el mateix sentit al carrer Pi i Margall. Més enllà del Centre Vila, aquest sistema també s’ha portat a terme a indrets com la plaça de la Bàscula.

El carrer Ponent // María Samblás

El primer exemple d’aquest urbanisme, molts anys abans de tot això, va ser el carrer Major. Allà, un dels grans eixos comercials de Molins de Rei, la diferència és que només poden circular vianants i la presència de cotxes és pràcticament anecdòtica limitant-se a algunes excepcions.

Tota aquesta part del centre de Molins de Rei queda pendent de la definitiva vianantització o peatonalització, que tot i testejar-se durant els caps de setmana de la pandèmia de la covid continua sent un dels eterns debats polítics locals sense resoldre’s.

Recomanacions personalitzades