El remodelat carrer Rafael Casanova entra en funcionament amb prioritat pels vianants

El carrer Rafael Casanova estrena una nova imatge més amable amb plataforma única i prioritat pels vianants però sense acabar d’expulsar als vehicles. Les obres s’han finalitzat abans del previst i s’han adaptat al pressupost. Comerciants i veïns celebren la reforma del carrer.

Jardineres, papereres i bancs formen el renovat mobiliari del carrer Rafael Casanova // David Guerrero

Jardineres, papereres i bancs formen el renovat mobiliari del carrer Rafael Casanova // David Guerrero

El carrer Major i el carrer Rafael Casanova ja mostren la mateixa cara: plataforma única, sense aparcament i amb prioritat pels vianants. Després de 3 mesos d’obres al carrer de Baix, la seva remodelació és una realitat i completa així la uniformització de l’ametlla del Centre Vila formada pel carrer Major i el carrer Rafael Casanova. Les reaccions de veïns i comerciants de l’entorn captades per Viu Molins de Rei han estat totes positives i destacant la bona organització dels treballs fets durant els mesos d’estiu.

Des del divendres passat ja es troba en funcionament, obert al trànsit de vehicles i peatons amb una nova imatge molt lluny de les estretes voreres que es patien fins ara en alguns trams del carrer. “El carrer mostra una imatge més amable i de convivència i tindrà un impacte positiu en la dinamització econòmica i comercial del Centre Vila, va destacar l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU) abans de realitzar la passejada inaugural. “Inversions com aquesta redunden en positiu en el propi municipi mitjançant la vida que prenen els comerços d’aquest carrer”, va apuntar el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

A més de convertir en plataforma única tot el tram entre la plaça del Mercat i el carrer del Molí, s’ha posat un nou enllumenat en aquest mateix sector, apostant per la tecnologia LED. Les línies elèctriques milloraran el seu aspecte gràcies a unes reformes que es duran a terme les properes setmanes. A més, també s’ha renovat el clavegueram entre els carrers Boters i Molí. Jardineres, bancs i papereres completen la nova imatge d’un carrer Rafael Casanova molt més amable pels veïns que segueix la mateixa estructura de llambordes que es va utilitzar amb èxit al carrer Major, amb voreres i el vial per a vehicles al mateix nivell.

Els vianants són els autèntics protagonistes del nou carrer Rafael Casanova // David Guerrero

Els vianants són els autèntics protagonistes del nou carrer Rafael Casanova // David Guerrero

“L’execució del projecte s’ha finalitzat sense cap incidència, reduint els terminis previstos i sense passar-se ni un sol euro del pressupost establert”, indica el tinent d’alcalde i regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza (PSC), que ha estat el màxim responsable del seguiment d’unes obres que han comptat amb un pressupost de 558.500 euros pagats per l’Ajuntament excepte 100.000 euros que són una aportació de la Generalitat en el marc del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Les obres s’han efectuat en 3 mesos enlloc dels 4 anunciats inicialment. Quatre setmanes abans del que estava previst. Tot un èxit si es té en compte l’aparició de les restes d’un mur medieval en el tram entre els carrers Molí i Boters que podrien haver eternitzat les obres com va passar al carrer Molí fa quatre anys. Aquest cop es van analitzar, catalogar, protegir i superar en una setmana, evitant que frenés el bon ritme dels treballs.

Vianants protagonistes però amb cotxes

El carrer Rafael Casanova manté els sentits de circulació previs a l’inici de les obres a excepció del tram entre el pati del Palau i el carrer Molí, que passarà a ser peatonal i només accessibles als veïns i al MolinsBus. “El protagonisme és pels veïns, no pels cotxes”, destaca la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo (PSC), que havia mostrat el seu interès en fer que tot el renovat carrer fos pels vianants com ja reclamava el PSC al seu programa electoral però no ha aconseguit el suport dels seus socis de govern convergents.

Potenciar el carrer Rafael Casanova com espai comercial i de passeig és un dels objectius // David Guerrero

Potenciar el carrer Rafael Casanova com espai comercial i de passeig és un dels objectius // David Guerrero

La resta de carrers continuen igual: Rubió i Ors és la via d’entrada a l’aparcament de la plaça del Mercat i a la zona blava del pati del Palau fins que es converteixi en una gran zona verda al Centre Vila i el carrer Miquel Tort és la via de sortida d’aquests vehicles.

Festa inaugural

La posada en funcionament del carrer es va celebrar el divendres amb un seguit d’activitats adreçades als infants a càrrec de l’esplai MIB i una xocolatada popular per a tots els veïns. Les activitats previstes per l’estrena es van haver de suspendre la setmana anterior per la pluja però aquest cop es van desenvolupar sense incidències.

Recomanacions personalitzades