La plataforma única s’estén a banda i banda del Centre Vila

L’Ajuntament està ampliant la quantitat de carrers que s’uniran mitjançant la plataforma única amb la plaça de la Bàscula i el carrer Samaranch, que estarà finalitzat abans d’aquest Nadal després d’una inversió de 200.000 euros.

Les obres del carrer Samaranch // Irene Juárez
Les obres del carrer Samaranch // Irene Juárez

Molins de Rei va apostar per la transformació dels carrers incorporant plataforma única molts anys enrere. El govern ha continuat aquest projecte consistent en vies que combinen vianants i vehicles prioritzant el pas de les persones a peu. Les últimes actuacions en aquest sentit són les de la plaça de la Bàscula –que corresponen a la reforma de les avingudes Barcelona i València– i les del carrer Samaranch.

Les obres del carrer Samaranch estan evolucionant segons el calendari previst. Si tot continua així, l’alcalde Xavi Paz preveu que concloguin, en la seva major part, abans de Nadal, malgrat que encara quedin alguns “retocs” com l’asfaltat de la cruïlla, que es duran a terme durant les festivitats, segons ha explicat aquest divendres en una visita als treballs. A l’altre extrem, les obres de la plaça de la Bàscula també estan en marxa.

La plataforma única de Saramanch es va començar el 17 d’octubre amb un termini màxim d’execució de dos mesos. Per tant, Paz es mostra satisfet de poder afirmar que “estan anant segons el calendari previst”. A més, segons el socialista, les obres valorades en més de 200.000 euros no només estan destinades a “estendre la plataforma única en el carrer Samaranch”, sinó que també a “ampliar voreres en aquesta cruïlla, i afegir adaptabilitat i comoditat pels veïns”.

L’alcalde, Xavi Paz, visitant les obres del carrer Samaranch // Irene Juárez

A més de “guanyar espai públic pels vianants”, una altre aspecte destacable és que “també redirigeix el trànsit cap a altres carrers que crèiem de més utilitat que no pas aquesta cruïlla”, assegura Paz.

El recorregut esbossat de la plataforma única és el següent: es vol connectar el carrer Samaranch amb el carrer pintor Fortuny i amb la plaça de l’Ajuntament, seguint pel carrer Major, plaça de la Creu i carrer Carril fins arribar a la plaça de la Bàscula i seguir fins al parc Pont de la Cadena a través del carrer Folqué. Molts d’aquests carrers ja estan remodelats de fa molt de temps.

L’executiu entén que una de les prioritats del mandat és “guanyar peatonalització al centre de la vila”. També ho serà la “reconversió i la reforma del parc de les Palmeres”, així com estudiar “una millora en la plaça dels Països Catalans”.

Paz també engegarà una “millora en la plaça de l’Església”, perquè “no està endreçada, i és un focus d’activitat molt important”. I si l’ús de la plataforma única dona els resultats esperats, l’equip de govern també té pensat estendre el model al carrer Ponent.

Recomanacions personalitzades