En marxa les obres per fer el passeig Pi i Margall de plataforma única

Aquest dilluns han començat els treballs de reurbanització del passeig Pi i Margall, al tram que va des de la plaça de la Creu fins l’Avinguda de València. Les obres, que han de convertir la zona en una plataforma única destinada als vianants, tindran una durada de tres mesos.

Les obres han començat aquest dilluns i tindran una durada de tres mesos // Jose Polo

Les obres de reforma i millora del passeig Pi i Margall s’han iniciat aquest dilluns en el tram que va des de la plaça de la Creu fins a l’Avinguda de València de Molins de Rei. El projecte consisteix a realitzar un passeig de plataforma única amb una calçada central asfaltada de 4,5 metres d’amplària i voreres laterals d’uns 4 metres al mateix nivell que la calçada, segons explica el consistori en un comunicat.

A més, seguint el model del carrer Doctor Barraquer entre la plaça del Mercat i el passeig del Terraplè, també hi haurà una renovació dels paviments i de les instal·lacions pel que fa a sanejament i a enllumenat públic, així com la recuperació de l’arbrat. Segons el govern local “aquestes obres potenciaran i dinamitzaran el comerç local de la zona, dignificaran l’espai urbà i l’espai públic, i promouran l’ús social del carrer i la millora de les relacions ciutadanes.”

Les obres també preveuen una actuació de millora a la caseta de l’ONCE situada al passeig Pi i Margall per ubicar-la “en un espai més cuidat i accessible“, segons apunta el primer tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Llicències, Ramon Sánchez, al comunicat.

Les obres corresponen a la primera fase de la reforma del passeig

L’alcalde Xavi Paz explica que “aquest model d’urbanització escollit serà compatible amb diverses opcions de mobilitat i serà el model de referència amb vista a altres casos“, com el del carrer de la Fassina, el carrer de Ponent i el carrer dels Boters. “Alhora, unirà el Centre Vila amb el barri del Canal“, afegeix.

Per la seva banda, Sánchez diu que “aquest passeig vol ser un espai d’activitat cultural lligada a la dinamització comercial. Volem que les persones comprin a Molins de Rei i aquesta és la voluntat que treballem també des d’Urbanisme.”

Les obres formen part de la primera fase de la reforma del passeig Pi i Margall. La segona fase consistirà en la reurbanització del tram comprès entre l’Avinguda de València i el Parc Pont de la Cadena. Actualment s’està treballant en el projecte i està previst que es presenti al veïnat abans d’acabar l’any.

Recomanacions personalitzades