La plataforma única del carrer Rafael Casanova s’estén fins al racó de la Xirgu

La plataforma única del carrer Rafael Casanova s’estendrà amb aglomerat fins pràcticament la plaça de l’Ajuntament, arribant fins el racó de Margarida Xirgu. Les obres de reurbanització d’aquest tram obliguen a tallar el trànsit de la zona. Els usuaris de guals i vehicles que facin càrrega i descàrrega disposen d’alternatives temporals.

El tram del racó de Margarida Xirgu al carrer Molí serà reformat aquest mes d'agost // Viu Molins de Rei

El tram del racó de Margarida Xirgu al carrer Molí serà reformat aquest mes d’agost // Viu Molins de Rei

Fins ara, qui es dirigeix a la plaça de l’Ajuntament a través del carrer Rafael Casanova gaudeix d’un renovat urbanisme amb el pati del Palau reconvertit en plaça verda i el carrer Casanova de plataforma única. Però tot just passar la cruïlla de la plaça Pompeu Fabra i el carrer Molí apareix una vorera estreta a una banda i mal cuidada a l’altra fins arribar a la plaça de l’Ajuntament.

Això s’ha acabat, després d’anys amb el projecte al calaix, l’Ajuntament actuarà al tram del carrer Rafael Casanova entre el carrer Molí i el racó de Margarida Xirgu per convertir-lo en plataforma única. En aquest cas s’optarà per aglomerat enlloc dels llambordins del tram renovat fa dos anys. Això sí, la circulació, un cop finalitzada les obres, serà la mateixa.

A més de la plataforma única s’ampliaran les voreres i es renovaran els embornals d’un tram que ha estat protagonista de diverses inundacions durant els últims anys. Les obres que s’estan fent per connectar el col·lector del carrer Verdaguer i aquesta actuació s’espera que serveixin per garantir que la imatge del carrer amb pams d’aigua no es torni a repetir.

Afectacions al trànsit

Les obres han començat aquest 3 d’agost i tindran una durada aproximada de cinc setmanes. Mentre estiguin en marxa els treballs, el carrer Rafael Casanova entre el racó de Margarida Xirgu i el carrer Molí romandrà tallat al trànsit. De fet, els cotxes des del carrer Verdaguer ja no podran accedir a la plaça de l’Ajuntament a no ser que siguin veïns i tinguin gual o vagin a fer ús de les zones de càrrega i descàrrega. I en aquest cas tampoc podran accedir tots: les furgonetes podran passar per la plaça i utilizar els carrers Ponent i Boters per arribar als establiments de la zona i després sortir pel carrer Rafael Casanova. En canvi, els vehicles de més de 3,5 tones hauran d’accedir pel carrer Pere Calders o el carrer Molí.

Mapa on s'indiquen els canvis de circulació degut a les obres del tram final del carrer Rafael Casanova // Ajuntament de Molins de Rei

Mapa on s’indiquen els canvis de circulació degut a les obres del tram final del carrer Rafael Casanova // Ajuntament de Molins de Rei

Per facilitar l’entrada i sortida als guals dels veïns afectats pel tall circulatori, el tram del carrer Molí entre el passeig del Terraplè i Rafael Casanova s’ha habilitat en una via de doble sentit. El mateix doble sentit s’ha implantat al carrer Casanova des del pati del Palau per permetre la mobilitat dels veïns de la zona del carrer de plataforma única.

Les obres també afecten al pas del MolinsBus, que modifica el seu recorregut: s’anul·la la parada del pati del Palau i s’habilita una a l’avinguda de Caldes, com es fa els divendres quan hi ha mercat setmanal.

Recomanacions personalitzades