El més llegit del 2020 a Viu Molins de Rei

Viu Molins de Rei recull les informacions amb més seguiment de l’any 2020. El rànquing és encapçalat per la baralla dels ocupes del carrer Major, on també apareixen diversos temes relacionats amb la Covid-19, l’atracament amb arma de foc a un supermercat Caprabo o l’incendi de la fàbrica de Silence.

Agents dels Mossos d’Esquadra al carrer Major de Molins de Rei // Arxiu

1 Un dels ocupes del carrer Major acaba ferit en una baralla amb pals i una falç: un dels enfrontaments entre els ocupes del carrer Major, que va tenir lloc al mes de maig, va ser el contingut més llegit del 2020. Durant diverses setmanes van tenir lloc diferents successos relacionats amb els ocupes, fins que al mes d’agost la Guàrdia Urbana va precintar un des immobles ocupats del carrer Major.

2 Molins de Rei registra gairebé cinquanta nous casos de coronavirus en menys d’una setmana: a mitjans del mes de maig, Molins de Rei va registrar el repunt més greu de contagis des de l’inici de la pandèmia. El municipi va passar de 117 persones positives a 163 en només quatre dies.

3 Dos homes atraquen amb arma de foc un supermercat Caprabo a Molins de Rei: al mes de juny es va produir un robatori al Caprabo del costat del Parc de la Mariona. Dos homes amb un passamuntanyes van entrar amb una arma de foc i van amenaçar a una de les caixeres.

El supermercat Caprabo on va tenir lloc el robatori en una imatge d’arxiu // David Guerrero

4 El risc de rebrot a Molins de Rei es dispara fins als nivells d’inici de la pandèmia: a principis d’agost, Molins de Rei es va convertir en un dels municipis amb el risc de rebrot més alt de tot Catalunya. Aquest increment de casos, a la llarga, va comportar les restriccions imposades per la Generalitat a tot Catalunya per frenar els contagis.

5 Consulta quins comerços del Botmol estan oberts i quins ofereixen servei a domicili: un llistat, publicat al mes de març, que especificava quins establiments associats a la Unió de Botiguers de Molins de Rei seguien oberts o oferien servei a domicili en ple confinament.

6 Un incendi crema la fàbrica de motos elèctriques de Silence: al novembre, la nau industrial on es fabricaven les motos elèctriques Silence, així com bateries, ubicada al polígon El Pla es va incendiar. La causa va ser l’explosió d’unes bateries de liti produïdes a la mateixa fàbrica.

Els bombers apagant l’incendi a la nau de Silence // Jordi Costa – @jordicosta1425

7 Un visitant de la Candelera acaba a l’hospital amb 12 punts al cap després d’una baralla: a principis de febrer va tenir lloc una agressió en un bar del barri de La Granja. Un home gallec, que havia vingut a visitar La Candelera, va ser víctima d’un fort cop al cap.

8 Molins de Rei suma 30 nous contagis de coronavirus en tres setmanes: una altra de les informacions relacionades amb l’increment de casos positius per Covid-19 a Molins de Rei. Concretament aquesta correspon a principis del mes de juny.

9 Molins de Rei registra tres noves defuncions per coronavirus en poc més d’una setmana: a mitjans de juny, a Molins de Rei van morir tres persones a causa del coronavirus. En aquell moment, la xifra de morts al municipi ascendia a 19.

Imatge d’una prova PCR // Arxiu

10 El CAP rep una allau de trucades de persones amb símptomes de coronavirus: la noticia es va publicar el 24 de març, quan la situació encara era pràcticament desconeguda. El CAP de Molins de Rei rebia diàriament una quantitat important de trucades de persones amb símptomes de Covid-19.

Per acabar, desitjar un bon 2021 a tots els lectors i donar-li les gràcies als socis de Viu Molins de Rei que fan possible que el periodisme de km0 sigui possible. En aquest nou any, seguirem a peu del teu carrer.

Recomanacions personalitzades