Molins de Rei suma 30 nous contagis de coronavirus en tres setmanes

No s’han lamentat més morts per la Covid-19, però 30 persones han donat positiu en el virus després d’haver-se realitzat la prova diagnòstica des del 18 de maig, segons les dades obertes del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Un test de Covid-19 // arxiu

Segons les dades obertes a través d’internet del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Molins de Rei ha registrat una trentena de contagis en tres setmanes. És a dir, el departament indicava, a dia 18 de maig, que al municipi hi havia 132 persones contagiades, una xifra que ha augmentat fins a situar-se en 162 a dia 5 de juny.

Tanmateix, aquest increment no concorda amb les dades proporcionades pel mateix departament de Salut a l’Ajuntament de Molins de Rei. A dia 18 de maig, el consistori explicava que la Generalitat li havia fet arribar la xifra de 159 persones contagiades a Molins de Rei (27 més que les publicades al portal web del departament de Salut).

Segons les darreres dades, actualitzades per l’alcalde a dia 4 de juny, a hores d’ara hi ha al municipi 162 contagis. Per tant, si ens basem en les xifres que Salut facilita a l’Ajuntament en privat, l’augment que el departament plasma al seu portal de dades obertes no s’hauria produït.

Aquestes contradiccions en les xifres s’estan produint durant tota la pandèmia del coronavirus. Malgrat això, sembla que aquestes incongruències arriben a la seva fi. Per primera vegada després de tres gairebé tres mesos, ambdues fonts coincideixen en una dada, la de contagis: 162 en total.

Les morts s’estabilitzen en 16

Les darreres dades que feia públiques l’Ajuntament de Molins de Rei, a dia 30 d’abril, indicaven que s’havien produït un total de 16 defuncions per coronavirus al municipi, sis d’elles a la residència d’avis Josep Mestre. Aquesta xifra s’ha estabilitzat. Des d’aleshores no s’ha hagut de lamentar cap altre mort pel virus, segons les dades que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya proporciona al Consistori.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades