Un incendi crema la fàbrica de motos elèctriques de Silence

La nau industrial on es fabriquen les motos elèctriques Silence, ubicada al polígon El Pla, ha estat devorada per les flames. Més d’una vintena de dotacions dels Bombers hi treballen.

Bombers, Mossos i personal del SEM s’han desplaçat al lloc de l’incendi // Héctor Hernández

El foc ha devorat amb força la indústria més important que s’havia instal·lat a Molins de Rei en els últims anys: la fàbrica de motos elèctriques Silence. Per causes que encara s’investiguen, un incendi ha destrossat gran part de les instal·lacions.

A última hora d’aquest dimecres hi treballen més d’una vintena de dotacions dels Bombers. Fins el lloc dels fets s’han desplaçat també els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), tot i que en un primer balanç s’apunta que no hi ha ferits.

Segons han informat els Bombers, l’incendi s’ha estabilitzat passades les 22:30 hores. A més, el cos ha informat que el foc també ha afectat la planta superior d’una altra empresa, concretament on estan situades les oficines d’un negoci dedicat a les neteges químiques, industrials i de clavegueram.

[Fes-te soci del Viu Molins de Rei i ajuda’ns a que el teu mitjà de proximitat pugui continuar informant a peu de carrer]

Incendi Silence Viu Molins de Rei Jordi Costa novembre 20204
Els bombers treballant contra el foc // Jordi Costa @jordicosta1425

Una empresa líder i en creixement

L’empresa va escollir el polígon El Pla per construir la seva planta de motos elèctriques al 2017 i en només tres anys s’ha convertit en la marca líder en vendes al sector a nivell europeu. El primer any van fer 100 motocicletes. El 2019 van produïr-ne 8.000. Gran part de les motos de lloguer per minuts que circulen per Barcelona i altres ciutats europees han sortit de la fàbrica de Molins de Rei.

Aquest creixement ha deixat petites les instal·lacions de Molins de Rei. Per poder donar resposta a l’alta demanda, la companyia va anunciar la passada primavera que tenia previst traslladar la producció a una nova nau molt més gran a Sant Boi de Llobregat. Tot i això, la planta d’El Pla tenien previst mantenir-la i reconvertir-la en el centre de fabricació de les bateries que posteriorment ensamblen a les motocicletes elèctriques.

A la fàbrica s'hi fan tant les motos com les bateries // Jordi Julià
A la fàbrica s’hi fan tant les motos com les bateries // Jordi Julià – Arxiu

Les imatges dels bombers treballant contra el foc

Fotos : Jordi Costa @jordicosta1425

[Fes-te soci del Viu Molins de Rei i ajuda’ns a que el teu mitjà de proximitat pugui continuar informant a peu de carrer]

Recomanacions personalitzades