El CAP rep una allau de trucades de persones amb símptomes de coronavirus

El Centre d’Atenció Primària informa que rep diàriament una quantitat important de trucades de persones que presenten símptomes de Covid-19. A més, el nombre de persones aïllades al municipi va en augment. 12 molinencs han donat positiu, segons dades actualitzades al dilluns al migdia.

Les instal·lacions del CAP en una jornada de confinament // Jose Polo

El Centre d’Atenció Primària La Granja de Molins de Rei quantifica en centenars la xifra de trucades que els professionals del centre reben diàriament i que, “en alguns casos”, es produeixen per part de malalts que presenten símptomes compatibles amb la infecció per coronavirus. Així ho ha explicat la directora de centre, Rocío Moreno, en declaracions a Viu Molins de Rei.

La doctora ha enviat un missatge clar: com a totes les localitats, a Molins de Rei “hi ha molta gent amb afectació per coronavirus i molta gent aïllada”. En aquest sentit, recorda que cap municipi està exempt d’aquesta pandèmia. Per això és tan important complir el confinament dictat per les autoritats. Els professionals del CAP, per la seva part, han adaptat la seva forma de treballar al context de confinament actual.

Més trucades i menys visites

La doctora Moreno ha explicat que des del CAP treballen “en atenció urgent”. És a dir, donen prioritat i tracten presencialment “totes aquelles visites que no es poden demorar”. Tota la resta, els controls i les visites que es poden prorrogar, s’estan posposant. L’atenció, a més, s’està fent majoritàriament de forma telefònica. En aquest sentit, Moreno ha assegurat que “la gent està trucant moltíssim”.

Abans que presentar-se al CAP directament, es demana a la població que truquin al centre. Els professionals s’encarreguen de fer la tria entre aquelles consultes que es poden atendre telefònicament i els pacients que necessiten atenció mèdica presencial. En aquest últim cas, també són els mateixos metges els que decideixen si el més correcte és desplaçar-se al lloc de residència del malalt o fer-lo anar al CAP.

Al centre estan trucant des de persones que simplement tenen dubtes amb les medicacions, fins a altres que es troben malament o que creuen que tenen símptomes d’haver-se contagiat per coronavirus. En qualsevol cas, el nombre de visites presencials al centre, segons indica la doctora, “és molt baix”. “Gairebé només atenem urgències”, ha afegit.

Dotze molinencs han donat positiu

Les xifres oficials del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, actualitzades a dia 23 de març a les 12:30 hores, indiquen que hi ha 12 persones a Molins de Rei que s’havien realitzat la prova de coronavirus i que havien donat positiu per Covid-19. Aquesta dada, però, cal posar-la en quarantena perquè només comptabilitza les persones que han pogut fer-se el test, que en cap cas són totes les que pateixen símptomes. Convé recordar el context de saturació que pateix el sistema sanitari en plena pandèmia global.

La directora del CAP ha insistit en el fet que aquesta dada no és fidedigne, que el nombre d’afectats augmenta dia a dia i que no a tothom se li està realitzant la prova. “A Molins de Rei hi ha gent afectada, gent aïllada i, fins i tot, gent que ja ha ingressat a l’hospital”, ha sentenciat Rocío Moreno.

Controls periòdics a gent gran

Els controls a un dels col·lectius més vulnerables davant el coronavirus també s’estan efectuant dels del CAP. El centre no només està rebent trucades, sinó que també són els sanitaris els que estan trucant a la gent gran de Molins de Rei. Segons ha explicat Moreno, els professionals contacten “amb les persones que sabem que viuen soles”, o amb aquells que els metges i les metgesses “saben que tenen un estat de salut delicat”.

La doctora adverteix que les trucades es realitzen des d’un número ocult. És per això que demana a la població que no ignorin aquests tipus de números, perquè poden ser ells. En moltes de les converses, si els pacients es troben bé, els professionals es dediquen a recordar les mesures bàsiques que s’han de prendre aquests dies com les d’higiene.

Una crida a utilitzar la tecnologia

L’atenció telefònica del CAP està rebent una quantitat tan alta de trucades que fa que moltes vegades es col·lapsi la línia. És per això que la doctora Moreno ha insistit que hi ha altres eines, tecnològiques, que s’han posat a l’abast de la població per deixar respirar la línia d’atenció telefònica.

En aquest sentit la doctora ha destacat una aplicació anomenada Stop Covid CAT, mitjançant la qual es pot dur a terme un control dels símptomes del coronavirus. L’aplicació dona consells i indicacions a seguir en cada situació.

Per últim, també ha instat a la ciutadania a fer ús de l’espai digital ‘la meva salut‘, que permet accedir a la informació personal de salut, al pla de medicació, fer consultes directes al metge o a la infermera i realitzar altres tràmits electrònics.

Fes-te soci de Viu Molins de Rei per ajudar a fer possible el periodisme de proximitat que t’informa del coronavirus en clau local.

Recomanacions personalitzades