Un visitant de la Candelera acaba a l’hospital amb 12 punts al cap després d’una baralla

Agressió, al crit de “catalans de merda, hauríeu d’anar tots a una cambra de gas” per part d’un grup de seguidors del Real Madrid, a un home gallec que es trobava de visita per la Candelera. La víctima va ser traslladada a l’hospital Moisès Broggi amb un fort cop al cap que el va deixar sense coneixement.

La zona del barri de la Granja on es va produir l’agressió // Irene Juárez

Un dels episodis més negres de la Candelera d’enguany ha estat l’agressió que ha patit un gallec, Rafa, que era de visita amb motiu de la Fira. Els fets van ocórrer a un bar del barri de la Granja. L’home va perdre el coneixement, víctima d’un fort cop al cap, i va ser traslladat a l’hospital de Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

Tot i que actualment està fora de perill, el cop al cap l’ha afectat en forma de mareigs. També ha hagut d’agafar la baixa laboral i presenta 12 punts de sutura a la zona afectada.

Així ho explica en Joan, que prefereix mantenir-se a l’anonimat per por a represàlies i va ser testimoni directe de l’agressió. La víctima és el seu cunyat, parella de la seva germana. Relata que eren tots al bar, a punt de marxar, quan el Real Madrid va marcar el gol a l’Atlético de Madrid que donava peu a la disputa.

“Vam lamentar que marquès el Madrid, però vam reconèixer que era un gran gol”, assegura. Tot seguit, un grup de seguidors merengues que seien a prop, format aproximadament per cinc homes, la parella d’un d’ells i una mare, els van començar a increpar. Segons el testimoni, els agressors els van dir: “Catalans de merda, hauríeu d’anar tots a una cambra de gas”. Així doncs, l’agressió també té un component feixista.

Va ser quan Rafa va demanar “respecte” que els agressors van anar cap a ell i el van empentar. Amb una puntada de peu el van fer fora del bar. La víctima va caure a terra i es va colpejar fortament el cap amb la vorera, perdent el coneixement. “Hi havia molta sang i tenia els ulls en blanc”, relata el testimoni.

Els agressors van marxar, però no sense abans emportar-se algunes de les pertinences del grup que, amb la guàrdia baixa, ajudava el seu company. Van robar un jersei amb unes claus dins, pertanyents a Joan, i el telèfon mòbil de la seva germana i parella de la víctima.

Una simple baralla de bar?

Les víctimes lamenten que les forces policials i l’Ajuntament de Molins de Rei qualifiquin l’agressió com una “baralla de bar” motivada pel futbol. “Allà hi havia molt d’odi i moltes ganes de baralla”, diu el testimoni, que indica que era un grup molt violent.

Recomanacions personalitzades