Un dels ocupes del carrer Major acaba ferit en una baralla amb pals i una falç

La persona ja ha estat traslladada a l’Hospital Broggi i els Mossos d’Esquadra en busquen els agressors. El veïnat es queixa d’incidents recurrents arran de les tres ocupacions. La baralla arriba tres dies després d’una altra disputa en un dels immobles ocupats.

Un moment de la baralla // Cedida

El carrer Major fa dies que és escenari de diverses baralles entre algunes de les persones que han ocupat tres edificis del carrer. L’última ha estat aquest dimarts al migdia quan, segons fonts policials, quatre persones s’han acostat a un dels immobles ocupats d’aquesta cèntrica via de Molins de Rei i n’han increpat un dels individus que hi resideix. La disputa verbal ha arribat a les mans i l’ocupa ha acabat ferit amb un cop al cap.

Concretament, els quatre presumptes agressors s’han acostat amb un pal i un objecte metàl·lic a un dels immobles ocupats que es troba entre la farmàcia i l’agència de viatges Barba del carrer. Allà han ferit un dels ocupes, que els ha plantat cara amb una falç.

La baralla s’ha aturat quan diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra s’han personat al lloc dels fets. En veure els cossos policials, els quatre presumptes agressors han fugit carrer Balmes amunt. La policia catalana ja ha obert una investigació per trobar els autors de l’agressió i poder-los identificar. La persona ferida també ha estat traslladada a l’Hospital Moisès Broggi amb una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Diversos veïns han compartit a les xarxes algunes imatges dels fets, així com també algun vídeo.

A hores d’ara es desconeix si les quatre persones que han increpat un dels ocupes també formaven part de l’ocupació. Fonts veïnals consultades per aquest mitjà expliquen que creuen que eren persones externes. Aquest mitjà, però, sí que ha pogut confirmar que algunes de les persones que viuen als immobles ocupats són les mateixes que fa just un any van ser desallotjades d’una casa del carrer Carril.

La baralla d’aquest dimarts arriba tres dies després d’una altra disputa al mateix carrer i que, segons expliquen veïns i fonts policials, va implicar diferents ocupes que resideixen al bloc de pisos que hi ha damunt la botiga Eurekakids, un altre dels immobles ocupats. Fins al lloc dels fets també s’hi van personar diverses patrulles, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos.

Malestar veïnal

“Els incidents són constants i no podem estar tranquils”. És la queixa d’una veïna que viu molt a prop d’un dels habitatges ocupats. Aquesta molinenca, que prefereix no dir el seu nom, explica que els crits en els tres immobles són constants, així com també les baralles entre alguns dels seus ocupants.

També reconeix que se sent “espantada”, sobretot arran de les últimes baralles que s’han produït: “Estem constantment amb les finestres tancades, especialment després de veure que els incidents s’han agreujat”. També hi concideix una altra veïna de la zona que prefereix no identificar-se.

Patrullatge de reforç

Tant Mossos d’Esquadra com Guàrdia Urbana han explicat a Viu Molins de Rei que arran d’aquest últim incident posaran una patrulla fixa a la zona i  que estarà formada tant per agents de la policia catalana com del cos local.

Aquesta patrulla s’afegirà al servei de patrullatge estàtic que puntualment els dos cossos ja fan a la zona per controlar que no hi hagin incidents. Des de la Guàrdia Urbana expliquen que cada vegada que reben queixes veïnals sobre l’ocupació obren diligències i les porten al jutjat de guàrdia.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos // Cedida

Desallotjament a l’espera de procés judicial

Fonts policials recorden que, en tractar-se d’una ocupació en una propietat privada, els cossos de seguretat només poden identificar els ocupants cada cop que reben una queixa o detecten incidents en l’immoble.

Els desallotjaments, però, han de passar per un procés judicial i depenen de la decisió d’un jutge. Els propietaris dels tres immobles ja han denunciat les ocupacions, però a hores d’ara la majoria de processos judicials es troben aturats a causa del confinament.

Recomanacions personalitzades