Podemos no descarta que la confluència de Molins Sí que es Pot pugui tenir recorregut local

Les agrupacions locals de Podemos, Iniciativa, EUiA i Equo tenen bona sintonia treballant conjuntament a la plataforma Molins Sí que es Pot. Podemos, partit que es va negar a confluir amb ICV a les municipals, diu que la nova aposta “pot tenir recorregut en un futur” tot i mostrar-se, de moment, molt prudents. 

Ehliluch (ICV) i Pérez (Podemos) durant la roda de premsa // Jose Polo

Ehliluch (ICV) i Pérez (Podemos) durant la roda de premsa // Jose Polo

La unió de Podemos, Iniciativa, EUiA i Equo pot arribar a tenir recorregut en l’àmbit local. Després de la creació de la plataforma Molins sí que es Pot, que dóna suport a la candidatura que agrupa a aquests partits a les eleccions al Parlament del pròxim 27 de setembre, les agrupacions locals no amaguen la bona sintonia amb la qual estan treballant plegats durant les últimes setmanes.

La falta de renovació a Iniciativa després dels governs municipals comandats per Ivan Arcas, principal escull pel qual Podemos va rebutjar treballar amb aquest partit en els passats comissis municipals, comença a deixar de ser un problema després de la dimissió en bloc de l’executiva dels ecosocialistes, produïda pels nefastos resultats electorals vinculats en un primer moment a un problema de comunicació pel mateix partit. Fins ara, Iniciativa per Molins de Rei sempre s’ha mostrat convençuda d’intentar crear espais comuns amb altres partits.

Tot i que la creació d’una candidatura àmplia no es descarta, des de la formació de Pablo Iglesias, que va crear un nou partit –Molins Camina– per presentar-se amb Equo i Procés Constituent a les passades municipals, s’és molt prudent a hores d’ara. “En un futur hi pot haver recorregut local”, diu Alejandro Pérez, de Podemos Molins, i candidat a diputat al Parlament per Catalunya Sí que es Pot. “Tot procés que neix des de baix necessita temps diferents”, assegura Pérez, qui ha dit que les eleccions al Parlament i les municipals són “contextos diferents”.

“El compromís és amb la gent i hem de veure si anem coincidint més en les lluites socials al carrer, és aquí on hem de veure si es generen les sinergies necessàries”, ha confessat preguntat per Viu Molins de Rei durant la roda de premsa de presentació de la plataforma Molins Sí que es Pot, feta el dijous 3 de setembre a la Federació Obrera. “El que no farem és suportar cap tipus d’estructures de partit”, ha recordat Pérez posant també algunes línies vermelles. Pérez ha pronunciat aquestes paraules sota la mirada de la regidora de Molins Camina, Ana Aroca, i del regidor per Iniciativa-MES, Pere Garcia.

A aquesta unió també podria sumar-se Esquerra Unida i Alternativa. Un dels seus portaveus, Fran Conde, també ha reconegut que en cas que “el partit vagi a més” estarien disposats a treballar amb altres formacions. Conde ha recordat que no van voler unir-se a ningú a les passades municipals perquè eren “molts poquets”. “Ara sembla que tornem a agrupar a persones”, ha explicat Conde il·lusionat. Podria generar-se a Molins de Rei, doncs, una plataforma similar a la que ha aconseguit el poder a Barcelona i Madrid.

De dreta a esquerra: Conde (EUiA), Pedrol (ICV), Pérez (Podemos), Ehliluch (ICV) i Vaos (Equo) // Jose Polo

De dreta a esquerra: Conde (EUiA), Pedrol (ICV), Pérez (Podemos), Ehliluch (ICV) i Vaos (Equo) // Jose Polo

El candidat Rabell visita Molins de Rei

La presentació de Molins sí que es Pot ha estat conduïda per un dels nous coordinadors d’Iniciativa, Jordi Pedrol. Durant l’acte ha anunciat que el pròxim dia 5 es farà un miting comarcal de Catalunya sí que es Pot a Molins de Rei, que comptarà amb la presència del candidat a la presidència de la Generalitat, Lluís Rabell. També hi participaran el número tres per Barcelona, Joan Coscubiela, Rafa Mayoral, de Podemos, i Saida Ehliluch, la molinenca que va de número 28 d’aquesta formació.

Precisament Ehliluch ha agafat el torn de paraula per assegurar que és l’hora d’una Catalunya diferent. “Sóc candidata d’aquesta formació perquè estic rodejada de persones que trepitgen el carrer”, ha indicat la molinenca originària de Tànger (Marroc). “Hem d’acabar amb l’expulsió de les dones del marcat laboral”, ha dit l’esocialista. “Aquestes eleccions són la Catalunya social contra la Catalunya de les finances”, ha afegit Pérez, company de candidatura al Parlament.

Recomanacions personalitzades