Neix la plataforma “Molins sí que es pot”

Les agrupacions locals de Podemos, Iniciativa, EUiA i Equo col·laboraran de manera conjunta a escala municipal durant la campanya de les eleccions al Parlament del pròxim 27 de setembre per donar suport a la candidatura “Catalunya sí que es pot”.

Lluís Rabell, candidat de "Catalunya sí que es pot" // Enric Català (Catalunya Plural)

Lluís Rabell, candidat de “Catalunya sí que es pot” // Enric Català – Catalunya Plural

El que no van aconseguir les municipals, ho aconsegueixen les eleccions al Parlament. Diferents forces d’esquerres de Molins de Rei confluiran amb l’objectiu de col·laborar de cara a la campanya de les eleccions del proper 27 de setembre. Concretament, Podemos, Iniciativa, EUiA i Equo s’han unit per crear la plataforma Molins sí que es pot i donar suport a la candidatura Catalunya sí que es pot, encapçalada per Lluís Rabell.

“Dos models de Catalunya estan en joc: la Catalunya de les finances i la Catalunya de la majoria”, diuen a través d’un comunicat. “No importa d’on venim, sinó cap a on volem anar. I volem guanyar per obrir una nova etapa a Catalunya en què la prioritat no siguin els bancs”, asseguren aquests partits. S’autodefineixen com “la candidatura unitària de la Catalunya popular davant la Catalunya de les classes privilegiades”.

Aquesta unió de forces no es va donar en un context diferent: les eleccions municipals. En aquella ocasió Iniciativa es va presentar unida a MES Moviment d’Esquerres, partit que en aquesta ocasió recolza la candidatura Junts pel sí. Per la seva banda, Podemos es va unir a Equo i Procés Constituent, que aquesta vegada no s’ha pronunciat, creant Molins Camina i aconseguint una regidora a la sala de plens de l’Ajuntament. EUiA Molins de Rei va preferir no donar suport a ningú a les passades municipals. Des de diferents sectors, però sobretot des d’Iniciativa, ja es va fer una crida a la confluència àmplia en aquell moment i tot va acabar amb la signatura d’un document de compromís ètic, que no va ser signat per Podemos.

Per algunes candidatures les pròximes eleccions són un plebiscit sobre la continuïtat de Catalunya a Espanya. Sobre el tema de la independència, però, Molins sí que es pot no es pronuncia de moment, concentrant el seu discurs en la lluita contra les desigualtats, la precarietat i els abusos de les elits econòmiques. Tindran temps de fer-ho, si volen, el pròxim 3 de setembre en roda de premsa o el 5 del mateix mes, quan faran una assemblea oberta a tots els molinencs.

Recomanacions personalitzades