CiU presenta la seva llista marcant-se l’objectiu de “guanyar la Champions”

Joan Ramon Casals destapa la llista electoral i part del programa de CiU a la plaça del Molí davant unes 200 persones. Els convergents, crescuts, asseguren que volen “guanyar la Champions” el pròxim 24 de maig. L’alcalde mostra el seu desig d’aconseguir fins a vuit regidors.

Casals i Francés, amb el trencaclosques a mig fer, i les màquines de les obres de la nova biblioteca al fons // Jose Polo

CiU va fer la presentació de la llista amb les màquines de la rehabilitació del Molí al fons // Jose Polo

CiU Molins de Rei està molt confiada a guanyar les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. A més, estan segurs que ho faran amb solvència. Aquesta és la sensació, veurem si ben fonamentada o no, que van transmetre durant l’acte de presentació de la seva llista electoral, que va reunir unes 200 persones el passat diumenge 12 a la plaça del Molí.

La presentació va estar plena de símils futbolístics. El president de l’agrupació local de la federació nacionalista, Àlex Francés, va assegurar mentre presentava l’acte que el seu partit vol “guanyar la Champions” quan fa quatre anys van “guanyar la Lliga”. La Lliga de les passades eleccions va ser erigir-se com la força més votada amb els mateixos regidors que la segona (PSC), amb la qual van pactar després per formar govern. No es va definir que és guanyar la Champions.

Una pista, però, la va donar el mateix alcalde Joan Ramon Casals desitjant-li al número vuit de la llista que “arribi a ser regidor” mentre el presentava. Després del moment d’eufòria, davant els mitjans de comunicació assistents, va matissar: “jo sempre dic que l’objectiu és rebre més suport de la gent que a les últimes eleccions”, va indicar. “El vuit pot ser un número maco”, va reconèixer.

Francés, Martí i Casals en un moment de l'acte // Jose Polo

Francés, Martí i Casals en un moment de l’acte // Jose Polo

Sense Martí ni Santamans

Tal com va avançar Viu Molins de Rei, Joaquim Martí tancarà la llista dels 21 regidors titulars. “Com Xavi marxa a Qatar, el nostre capità també es retira”, va dir Casals referint-se a qui va ser el seu mentor. No va explicar si hi haurà retirada d’or, com la que pot tenir el jugador del Barça, però Martí va respondre a Casals assegurant que era “el millor alcalde que mai ha tingut Molins de Rei” i donant-li “tot el suport”. No estava, i dubtem que se l’esperés, la número dos de la llista de 2011, Mònica Santamans, que ni tan sols ha pogut acabar el mandat en les seves regidories. Ramon Sànchez (2) i Carme Madorell (3), ocupen les seves respectives posicions.

Només una peça d’Unió en el trencaclosques

Les 31 persones que formen la llista de CiU van anar omplint un trencaclosques en l’acte de presentació. Un cop complet, es podia veure una foto de grup feta al Pati del Palau. Només una persona d’Unió, Esteve Altozano, va pujar a l’escenari per col·locar la seva peça del trencaclosques. I és que ell és l’únic representant d’aquest partit a llista. “Hem mirat de fer la millor llista possible sense mirar d’on prové cada persona”, va indicar l’alcalde preguntat per la qüestió després de l’acte. Altozano, serà el número 12, amb escasses possibilitats de repetir com a regidor. Diuen que la seva responsabilitat laboral tampoc li permet dedicar-se a la política tant com voldria i que ha preferit també fer un pas enrere.

Foto de grup de l'equip de CiU Molins de Rei per les eleccions 2015 // Jose Polo

Foto de grup de l’equip de CiU Molins de Rei per les eleccions 2015 // Jose Polo

Reforma de la carretera i més espais verds 

Per aconseguir la majoria absoluta a Molins de Rei es necessiten 11 regidors i els 11 primers de la llista de CiU van pujar a l’escenari per, després d’ajudar a completar el puzle, fer públiques algunes de les propostes del programa electoral convergent.

Josep Riulas (11), veí del Centre Vila, va anunciar que volen fer “més zones verdes com el Pati del Palau”. Marta Munar (10), membre del col·lectiu Junts fem Molins i del barri de Les Conserves, va advertir que CiU garantirà la “construcció del nou Lluís de Requesens i el nou Museu”. Miquel Diaz (9), artista i administratiu de 57 anys del barri del Canal va indicar que s’havien habilitat “més de 600 places d’aparcament” i que “en farien moltes més”.

“Donarem suport a les persones, les empreses i el comerç”, va assegurar Jordi Pradell (8), empresari i ex-director d’una entitat financera, veí del Centre Vila i també de la plataforma de suport a l’alcalde Junts fem Molins. El número 7 és Marcel Marín, del barri de Bonavista i que es dedica a la gestió de contractació pública. Ell va explicar que CiU lluitarà perquè “entri en la zona 1 de transport públic”.

El número 6 és per Eva Folquer, responsable d’exportacions d’una empresa, del Centre Vila i vinculada al Club Gimnàs Molins de Rei. “Completarem la Zona Esportiva Ricard Ginebreda donant suport als esports minoritaris”, va dir la també integrant de Junts Fem Molins. Una de les més joves de la llista, Laura Soto (25 anys), que es dedica a l’educació social i és integrant de les JNC, va recordar la importància de les polítiques “per als més joves i la gent gran” i va posar com a exemple la “construcció de la nova biblioteca”. Antón Pedrola és el número 4. L’ex-cap de vendes que viu al Centre Vila va declarar que CiU “no apujarà els impostos per sobre de l’IPC”.

Laura Soto, número cinc, col·locant la seva peça del trencaclosques // Jose Polo

Laura Soto, número cinc, col·locant la seva peça del trencaclosques // Jose Polo

Els tres primers van allargar-se una mica més en els seus parlaments. Carme Madorell, actual regidora de Serveis Socials, va fer una defensa de la feina feta a l’actual govern municipal i va anunciar que es lluitarà per tenir “una residència d’avis més gran”, compromís que ja va ser present a la campanya del 2011 però que no s’ha portat a terme. També va referir-se a una de les accions anunciades recentment, la recuperació de l’edifici de l’ambulatori antic.

El número 2, Ramon Sánchez, va explicar la proposta estrella dels convergents: la reforma de la carretera, l’antiga Nacional II. “Reformarem la carretera per fer-la més amable a través d’un procés participatiu”, va assegurar Sánchez. El recentment nomenat regidor de Medi Ambient, Salut Pública i Obres i Llicències en substitució de Santamans va afirmar després de l’acte que se sent “còmode” en les seves regidories i no descarta continuar amb aquestes tasques si CiU continua al govern perquè són “prou importants i impulsen Molins de Rei”. “Això encara no se sap”, va deixar clar abans de pronunciar-se.

L’alcalde i candidat convergent Joan Ramon Casals va cloure l’acte fent una defensa de la tasca feta en el govern municipal actual i assegurant que el seu equip uneix “persones de sensibilitats diferents”. “En la legislatura més complicada de la història, amb només cinc regidors, hem tirat endavant Molins de Rei”, va afirmar per després indicar que encara queda molt per fer. “Prometo que si ens doneu més regidors farem un Molins de Rei molt millor”, va indicar el batlle, que duia sabatilles esportives i una americana més jovial, aspecte que no mostra quan fa d’alcalde i que sí que va deixar veure el dia que el van presentar com a candidat. Imatge de campanya.

Llista completa de CiU Molins de Rei a les eleccions municipals 2015

 1. Joan Ramon Casals
 2. Ramon Sánchez Gil
 3. Maria Carme Madorell
 4. Antón Pedrola García
 5. Laura Soto Segura
 6. Eva Folquer Alonso
 7. Marcel Marín Rillo
 8. Jordi Pradell Obiols
 9. Miquel Díaz Alcaucer
 10. Marta Munar Bañon
 11. Josep Riulas Vilà
 12. Esteban Altozano Sevilla
 13. Eva Janés Fraile
 14. Àlex Francés Gomis
 15. Núria Llop Casamada
 16. Josep Cusco Moyes
 17. Albert Giner Martínez
 18. Lourdes Gimeno Roca
 19. Cristina Saludes Vidal
 20. Margarida Marcen Rojas
 21. Joaquim Martí i Mayol

Suplents

22. Lluis Vinyets i Amigó

23. Mercè Boloix Matas

24. Eduard Santacana Casas

25. Marta Monturiol Huelamo

26. Lluís Marcos Rodríguez

27. Margarida Micolau Sasot

28. Isidre Dordas i Cabañas

29. Antonio Carlos Rodríguez Poley

30. Pere Pahissa Castells

Recomanacions personalitzades