Joan Ramon Casals mostra la seva cara més personal en l’acte de presentació com a candidat

L’actual alcalde, Joan Ramon Casals, es presenta com a candidat a revalidar el càrrec en un acte en el que explota la seva faceta més pròxima i personal davant 150 persones. Casals defensa la feina feta durant l’actual mandat i aposta per més polítiques socials i més places verdes com el pati del Palau.

Joan Ramon Casals durant l'acte de presentació com a candidat de CiU // David Guerrero

Joan Ramon Casals durant l’acte de presentació com a candidat de CiU // David Guerrero

Joan Ramon Casals pren, com a mínim, quatre cafès al dia, escolta habitualment Catalunya Ràdio, llegeix molts diaris però ja no ho fa en paper i reconeix que li agrada més Facebook que Twitter. Són alguns dels detalls personals i de la seva vida quotidiana que ha explicat durant la seva presentació com a candidat en un acte amb un format de conversa amb Lluís Vinyets, de la plataforma de suport Junts fem Molins.

Durant més d’una hora, Casals ha explotat la seva faceta d’alcalde proper, pròxim i humà, amb referències a la seva recent estrenada paternitat i amb una parada inclosa per escoltar la cançó del nom que porta la seva filla.

Més enllà de la seva paternitat, Casals ha explicat que la reclamació de Santa Creu d’Olorda com a territori molinenc és un dels temes dels que se sent més orgullós mentre que el moment més complicat dels dos anys que porta d’alcalde va ser la detenció d’un professor pedòfil al col·legi Sant Miquel, un punt al que s’ha referit sense citar-lo. Tot i que al principi li ha costat entrar en la dinàmica s’ha acabat sentint còmode i fent arribar el seu missatge amb naturalitat. Tanta humanitat, tants detalls i tantes confidències han acabat com si estigués en una calçotada amb uns amics: fent-se un selfie amb un pal.

L'alcalde i candidat de CiU, Joan Ramon Casals, es fa un selfie amb els assistents a l'acte de presentació // David Guerrero

L’alcalde i candidat de CiU, Joan Ramon Casals, es fa un selfie amb els assistents a l’acte de presentació // David Guerrero

Joan Ramon Casals s'ha presentat com a candidat en un acte amb un format distès // David Guerrero

Joan Ramon Casals s’ha presentat com a candidat en un acte amb un format distès // David Guerrero

Però abans de mostrar la seva part més personal, Casals també ha parlat de política. Sense fer un llarg discurs ni desvetllar grans línies de per on anirà la campanya electoral de CiU, l’alcalde ha tret pit de la feina feta: “Som gent pràctica i per això hem fet més polítiques socials que mai”, ha assegurat, posant com exemple la tarifació social entesa des del punt de vista convergent“només baixant impostos, sense necessitat de pujar-los a ningú”.

L’alcalde ha indicat que si continua governant mantindrà l’aposta per les polítiques socials i ha tornat a treure la part més emotiva. “El que no em deixa dormir bé és la gent que ho passa malament, quan m’expliquen algunes situacions em fa mal el cor”, ha dit amb contundència.

Del balanç dels quatre anys, Casals també ha defensat el pacte amb el PSC. “Vam posar els interessos de Molins de Rei per davant de tot, amb generositat”, ha recordat Casals, que ha compartit alcaldia amb el socialista Xavi Paz. Tot i els mèrits compartits, Casals ha deixat clar davant els seus que ha estat “un govern en coalició amb el nostre lideratge”.

Tampoc ha deixat de posar-se la medalla per haver aconseguit que tiri endavant la construcció del nou institut Lluís de Requesens“El nou institut es farà gràcies a CiU, quan vam arribar era la cinquena prioritat del Baix Llobregat, gràcies a la insistència va passar a ser la primera”, ha assegurat Casals, posant en valor també aspectes econòmics que han millorat en els últims anys com la disminució de l’endeutament i la reducció del període de pagament a proveïdors. En matèria de lluita contra la crisi, Casals ha posat Molins de Rei com referent a l’entorn i a tot el país. “Som el municipi que més ha reduït l’atur en dos anys i som referent en participació i gestió de l’administració pública com han reconegut els premis al Consell de Seguiment de la Crisi”, ha indicat.

Joan Ramon Casals i Lluís Vinyets durant l'acte de presentació de Casals com a candidat // David Guerrero

Joan Ramon Casals i Lluís Vinyets durant l’acte de presentació de Casals com a candidat // David Guerrero

En quant a projectes de futur, l’alcalde ha posat el pati del Palau on es celebrava l’acte com exemple de model de futur. “Places com aquesta les farem a més llocs, on ara hi ha plaques solars i al parc Pont de la Cadena”, ha avançat el candidat convergent, que també ha defensat el seu partit com la garantia de que s’acabi fent realitat el projecte de la nova biblioteca a l’edifici del Molí. També ha promès una reforma de la carretera.

Unes 150 persones s'han aplegat al pati del Palau per assistir a la presentació de Casals com a candidat de CiU // David Guerrero

Unes 150 persones s’han aplegat al pati del Palau per assistir a la presentació de Casals com a candidat de CiU // David Guerrero

A l’acte, celebrat al pati del Palau, han assistit unes 150 persones. Entre elles hi havia els actuals regidors Joaquim Martí i Carme Madorell. Càrrecs de confiança nomenats per Casals, companys de partit, amics i simpatitzants han donat escalfor però no han exhaurit totes les cadires disponibles. Entre el públic també s’ha pogut veure l’exalcalde d’Iniciativa, Josep Janés. Si fa dues setmanes seia a primera fila al costat d’Oriol Junqueras, la presentació de Joan Ramon Casals se l’ha preferit mirar des de la barrera, de peu a un cantó.

D’aquí a quatre anys, passi el que passi el proper 24 de maig, Casals també s’ho mirarà des de fora. “Em presento per aquests quatre anys i no ho tornaré a fer, crec en la limitació de mandats”, ha indicat, deixant ja deures pels que vinguin darrere: cobrir les vies de tren és el somni de futur que ha de tenir Molins de Rei segons l’actual alcalde.

Recomanacions personalitzades