La gran proposta de CiU és la reforma de la carretera

El partit de l’alcaldia, CiU, proposa reformar l’avinguda Barcelona i l’avinguda València durant la pròxima legislatura. Els convergents volen fer un procés de participació ciutadana per escollir el nou model i fer realitat les obres amb un pressupost de dos o tres milions d’euros.

Casals conversant amb diferents integrants de CiU Molins a l'Av.Barcelona // Jose Polo

Casals conversant amb diferents integrants de CiU Molins a l’Av.Barcelona // Jose Polo

En la primera roda de premsa en plena precampanya CiU ha fet públic el projecte estrella del seu programa electoral per a les eleccions municipals del 24 de maig: la reforma de la carretera.

El partit que va guanyar les passades municipals vol transformar les avingudes Barcelona i València des del Passeig del Terraplè fins al Parc de la Mariona. És a dir, de punta a punta. “És el punt de transformació més important de Molins de Rei en els propers quatre anys”, assegura l’actual alcalde i candidat, Joan Ramon Casals. “Fa molts anys que, esperant el tramvia, hem perdut tres o quatre vegades el tren de la reforma de la carretera” argumenta Casals, que vol fer d’aquesta localització una “via per a les persones” per ser “referència del nostre entorn”.

La idea no és nova. De fet, tots els municipis de la comarca per on passa la N-II menys Molins de Rei i Esplugues ja han reformat l’entorn d’aquesta via. Els terrenys van passar a ser de propietat municipal ara fa 15 anys. A Molins de Rei diferents partits com Iniciativa o Esquerres per Molins de Rei han proposat aquesta reforma en els seus programes electorals però el projecte mai s’ha acabat de concretar.

Procés participatiu

Els convergents volen fer un procés participatiu per decidir com ha de ser la nova carretera. Aquest estarà dividit en tres fases: una primera on s’escoltarà les necessitats de la ciutadania, una segona fase de presentació de propostes, inclosa la del govern municipal, i finalment una tercera on els molinencs triaran model entre la proposta del govern i la resta que es presentin.

Des de CiU s’afirma que aquest procés ha de ser “obert a tothom” i que, en cas que a la tercera fase hi hagi més d’una proposta de reforma, ells optarien per organitzar “una consulta”.

El robatori s'ha produït en un portal d'avinguda Barcelona // Marta Pedrola

Imatge de l’avinguda Barcelona // Arxiu

La idea de CiU

La proposta que defensarà Convergència en cas d’estar al govern municipal està basada en models com els de Martorell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Andreu de la Barca o Pallejà amb només dos carrils de trànsit i voreres més amples i còmodes pel passeig amb l’objectiu afegit de “dinamitzar el comerç”. L’aparcament  serà de “zona blava o càrrega i descàrrega”, indiquen des d’aquest partit, un fet que ja és una realitat a dia d’avui.

La reforma plantejada pels convergents es faria en tres fases: primer de la plaça de la Bàscula fins al passeig Pi i Margall, la segona de Pi i Margall al passeig del Terraplè i la tercera de la plaça de la Bàscula fins al Parc de la Mariona. El calendari que té pensat el partit de l’actual alcalde és fer el procés participatiu durant el 2015 per tenir decidit quin model de reforma es farà l’any 2016 i, com a molt tard, començar-ho a executar el 2017.

A partir d’aquí s’haurien de “buscar els diners per tirar el projecte endavant”. El pressupost podria estar el voltant dels dos o tres milions d’euros. Segons Casals, l’actual govern municipal ha demostrat “capacitat per tirar endavant projectes amb aquests números”. En tot cas, des de la federació nacionalista es considera que la reforma ha d’estar acabada abans del final de la pròxima legislatura.

A més, Casals assegura que aquestes obres s’hauran de fer provocant les “mínimes molèsties” tant als veïns de la zona com a la mobilitat del municipi. Per això, s’hauran d’executar en el “mínim temps possible”.

Recomanacions personalitzades