Un grup de ciutadans creen “Junts fem Molins”, una plataforma de suport a Joan Ramon Casals

Un grup de molinencs, independents de qualsevol partit polític, creen una organització destinada a promocionar l’alcalde Joan Ramon Casals de cara a les eleccions municipals del mes de maig. No descarten formar part de la llista convergent en qualitat d’independents.

L'alcalde, Joan Ramón Casals, ha estat convidat a la presentació // Elisenda Colell

L’alcalde, Joan Ramon Casals, ha estat convidat a la presentació // Elisenda Colell

“No hem vingut a fer la pilota a ningú”, explicava Jordi Pradell, un dels membres de la plataforma Junts per Molins. El projecte, que es va presentar aquest dimecres a la Federació Obrera, té un doble objectiu: mostrar els seu suport cap a Joan Ramon Casals i ser un espai on els veïns del municipi puguin fer arribar queixes o propostes d’una manera més directa al cap de llista de Convergència. És a dir, ser un canal de comunicació entre el candidat i el municipi, al mateix temps que es dóna un cop de mà al partit durant la campanya electoral.

“No som afins al partit, però sí que fem confiança a una persona amb vocació de servei més enllà de la política” sentenciava Lluís Vinyets, un dels impulsors de la plataforma. Per a Vinyets, l’alcalde convergent és “la persona més adequada i que millor pot gestionar els recursos de tots”. De fet, des de Junts fem Molins recalquen “la sensibilitat social” de Casals, però també qualitats com “la seva coherència i formació”. Jordi Pradell en subratllava la importància de revalidar a les urnes l’actual alcalde, atenent que “ens cal una persona formada, que sap de lleis i economia”.

Els membres de la formació diuen no tenir cap relació amb el partit de l’alcalde. S’autoqualifiquen com a “independents de cap sigla política” justificant que, segons Vinyets, “a les eleccions municipals es vota a una persona, no a un partit“. No obstant Marta Munar, també membre de l’entitat, es mostrava afí al partit de Casals, i avançava: “No és impossible anar a les llistes com a independents”.

Poc més d’una vintena de persones, la majoria membres de l’executiva de CDC de Molins, els van acompanyar a l’acte. El col·lectiu demostra ganes de seguir pervivint més enllà de les eleccions, reforçant la comunicació entre els ciutadans i el consistori, ja que consideren que els canals institucionals són fallits. No obstant, si Casals no revalidés l’alcaldia, veuen el futur “amb incertesa”.

Jordi Pradell, Lluís Vinyets i Marta Munar, a la presentació de la plataforma // Elisenda ColellJordi Pradell, Lluís Vinyets i Marta Munar, a la presentació de la plataforma // Elisenda Colell

Jordi Pradell, Lluís Vinyets i Marta Munar, a la presentació de la plataforma // Elisenda Colell

La creació d’una plataforma en suport a un alcaldable en plena precampanya, però formada per persones independents al partit, no és nova a Molins de Rei. En les anteriors eleccions municipals, la candidatura de Xavi Paz va comptar amb les simpaties de la Xarxa per Molins, un grup de ciutadans que donaven suport al candidat socialista. Entre ells estava Pep Puiggarí, actual regidor de Noves Tecnologies i Recursos Humans. En aquell cas, però, un cop passades les eleccions la Xarxa per Molins es va esfumar.

Recomanacions personalitzades