Guanya CiU, triomfa la CUP

CiU ha guanyat les eleccions municipals amb 136 vots més que el PSC però tots dos partits aconsegueixen cinc regidors. La triomfadora de la nit ha estat la CUP, que aconsegueix 4 regidors i passa a ser la tercera força més votada de l’Ajuntament.

Ningú ha encertat la porra, totes les travesses i pronòstics s’han trencat, i els responsables han estat els joves militants de la CUP que pràcticament han quadruplicat el seu número de votants. Després de demostrar durant quatre anys una manera diferent de fer política, la ciutadania de Molins de Rei ha decidit recolzar-los amb un espectacular augment d’un a quatre regidors. Han aconseguit 1.797 vots, el 18,43% dels vots, quan fa quatre anys només van tenir 539 vots. L’augment ha estat espectacular i suposa un dels millors resultats de la CUP a tota Catalunya.

El partit més votat ha estat Convergència i Unió, amb 2.358 vots, el 24,18% del total. Els de Joan Ramon Casals s’han convertit en la força més votada per primer cop a Molins de Rei. Han guanyat uns 900 vots respecte fa quatre anys i han superat a Iniciativa per Molins de Rei i ERC, que han patit una gran patacada electoral. També han passat per davant del PSC, que s’ha quedat amb 136 vots menys que CiU.

El PSC ha estat una vegada més el segon partit més votat, amb 2.222 vots, el 22,78% del total. Els socialistes perden 700 votants respecte fa quatre anys, una davallada que encara es pot considerar sostinguda si es tenen en compte els resultats del PSC a l’entorn metropolità, on han perdut pistonada i, fins i tot, la Diputació de Barcelona ha caigut en mans convergents.

Font: Ministerio del Interior

Iniciativa i Esquerra, els perdedors

Iniciativa per Molins de Rei ha passat de liderar el govern municipal a ser el quart partit més votat. Amb 1.581 vots (16,21%), els ecosocialistes es queden amb 4 regidors, en perden tres i la possibilitat de liderar l’Ajuntament de Molins de Rei com han fet pràcticament sempre des de la restauració de la democràcia. Han perdut la meitat dels votants que van tenir fa quatre anys.

Molt dolorosa també ha estat la caiguda d’ERC amb el nou projecte d’Esquerres per Molins de Rei. Només 800 vots (8,20%) que permeten aconseguir dos regidors als independentistes, tot i que durant pràcticament tota la nit electoral han estat per sota només amb un. Pràcticament la meitat dels votants del 2007 ha abandonat a Víctor Puntas. A última hora finalment s’han quedat amb dos, en detriment del Partit Popular, que manté un regidor gràcies als 718 vots (7,36%) aconseguits, molt a prop d’obtenir un segon. El PP ha aconseguit prop de 200 votants més que al 2007.

SI es queda fora

Solidaritat Catalana per la Independència no ha aconseguit representació. Els 277 vots aconseguits (2,84%) no han estat suficients per fer entrar a Jordi Casas al consistori.

En total, s’ha apropat a les urnes el 55,87% del cens, 10.464 persones, tant sols un 0,28% menys que fa quatre anys. Especialment representatiu han estat els 506 vots en blanc, que suposen el 4,93% del cens electoral. 205 persones (1,96%) han fet vot nul. La suma del vot en blanc i el vot nul és pràcticament similar als vots aconseguits per Esquerres per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades