El nou pati del Palau provoca opinions agredolces entre els molinencs

Els molinencs preguntats per Viu Molins de Rei es mostren satisfets amb la nova plaça verda del pati del Palau. La majoria veuen amb bons ulls el canvi tot i que creuen que hi ha alguns errors en la configuració de l’espai, principalment pel que fa a la zona de jocs infantils i la manca de papereres.

L’Ajuntament ha complert amb els terminis i el nou pati del Palau és una plaça oberta als vianants des de principis d’agost. Tot i això, la falta d’ombra, una zona de jocs deficient, la manca d’una font i la preocupació per mantenir l’espai net sense papereres són alguns dels defectes que troben al nou pati del Palau alguns del veïns preguntats per Viu Molins de Rei.

Tots ells recorden l’aspecte anterior que tenia la plaça, quan era un gris aparcament, i estan convençuts que “hem sortit guanyant amb aquest canvi”. Els vilatans pensen que era necessari un espai verd com el que s’ha construït al carrer Rafael Casanova. “Feia falta al mig del poble una zona verda”, diu la Maite Vives, que valora positivament el canvi de la zona d’aparcament per la del carrer Josep Cariteu. Flor Quesada, veïna del carrer Major, assegura que “calen espais com aquest al centre del poble”. Mare de dues filles, diu que el parc és una oportunitat pels infants, que podran tenir una zona de joc a prop de casa i sense haver de patir pel trànsit.

Però no tot són flors i violes. Els molinencs són crítics amb molts dels elements que han configurat el pati. De fet, l’obra estrella del govern municipal no té el 100% del suport dels usuaris. Una de les crítiques més escoltades és la manca de papereres. “No n’hi ha ni una”, es queixen la Mercè i l’Encarna, que creuen que la gent llençarà les deixalles al terra i serà molt difícil tenir el parc net i sense brutícia. La majoria de vilatants s’extranyen per aquesta manca de material, que juntament amb la falta d’una font d’aigua, impedeix el manteniment de l’espai. Són elements que “formen part del mobiliari estàndard d’un parc”, es sorprèn incrèdul en Bernat.

Un espai de joc poc adient per als infants

La zona de joc lliure per als més menuts tampoc agrada als primers passejants del pati del Palau. “Els nens no hi poden jugar, sobra fusta”, diu la Maria Herrero, que coincideix amb la opinió de l’Encarna: “És molt pobra, els nens petits no s’ho poden passar bé”. En la majoria dels casos, els usuaris demanen la presència d’algun gronxador o tobogans, elements més tradicionals a les zones d’esbarjo per als nens i nenes del poble.

L’altre punt feble del projecte és el poc espai d’ombra, un problema que l’Ajuntament preveu solucionar a la tardor, quan es plantaran alguns arbres. Segons fonts municipals, això es farà en els propers mesos per garantir que arrelen bé un cop s’hagi superat la calor de l’estiu. La resta de desavinences, diuen els molinencs consultats, esperen que es resolguin el més aviat possible, a mesura que el govern se n’adoni dels errors.

Crítiques molt suaus comparades amb les que va rebre del BotMol i els venedors del mercat, que ho van qualificar de “nyap” abans de que comencessin les obres. Ara només queda esperar com afectaran les pluges de la tardor a la nova plaça verda després de les últimes inundacions del carrer Rafael Casanova. Serà la prova de foc de l’obra estrella de la legislatura.

Recomanacions personalitzades