Les obres del nou Lluís de Requesens començaran al primer semestre de 2015

El nou institut, situat al barri del Canal, tindrà una superfície de 4.707 metres quadrats repartits en dues plantes. Tindrà capacitat per 40 aules. Les instal·lacions estaran llestes pel curs 2016-2017. L’obra té un pressupost de 5,5 milions d’euros i l’Ajuntament demanarà un crèdit de 340.000 euros.

Vista d'ocell del nou Lluís de Requesens // Ajuntament de Molins de Rei

Vista d’ocell del nou Lluís de Requesens // Ajuntament de Molins de Rei

El nou edifici de l’institut d’educació secundària Lluís de Requesens ja té projecte. Abans d’acabar l’any la Generalitat de Catalunya el licitarà i, en el primer semestre de 2015, començaran les obres, segons han informat la mateixa Generalitat i l’Ajuntament en roda de premsa. Si es compleix el calendari previst, els alumnes podran gaudir d’aquestes noves instal·lacions per al curs 2016-2017.

L’obra tindrà un pressupost total de gairebé 5,5 milions d’euros aproximadament. D’aquests, 4,5 aniran a càrrec de la Generalitat, que s’encarregarà de l’execució de l’obra. La Generalitat també pagarà la redacció dels projectes, amb un cost de 400.000 euros. Per la seva banda, l’Ajuntament de Molins de Rei haurà d’invertir 500.000 euros en urbanitzar l’entorn. Per tal de poder assumir aquest cost, el consistori demanarà un crèdit de 340.000 euros.

L’edifici, situat al carrer Felip Canalies del barri del Canal, tindrà una superfície de 4.707 metres quadrats repartits en dues plantes. S’hi faran 40 aules -16 pels estudiants d’ESO, 4 pels de batxillerat, 4 aules de reforç, 4 aules de desdoblament, 2 aules de música, 1 aula d’audiovisuals, 1 aula taller, 1 aula de dibuix, 1 aula de tecnologia, 3 aules complementàries i 3 laboratoris- a més de pistes esportives exteriors, un gimnàs, un menjador i uns vestidors. L’edificació, seguint amb una de les demandes de la comunitat educativa, tindrà un sistema d’insonorització evitant el soroll de l’autopista, molt propera a la instal·lació. Encara no se sap quin serà el futur de l’edifici que actualment ocupa el Lluís de Requesens, situat a la carretera de Vallvidrera.

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha agraït al govern de la Generalitat, del mateix color polític, que hagi apostat per Molins de Rei perquè és “la inversió més gran que farà el departament d’Ensenyament al Baix Llobregat durant aquesta legislatura”. Per la seva banda, el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), ha reivindicat que el govern municipal ha “accelerat els tràmits” per deixar-ho tot a punt perquè la Generalitat pugui construir un equipament que, segons ell, serà una “peça clau en la transformació” del barri del Canal.

Antoni Llobet, director general de Centres Públics de la Generalitat ha afirmat que aquesta obra és “clarament prioritària” perquè “permet donar resposta a la necessitat de places escolars”. De fet, sense aquest nou edifici seria completament impossible començar el curs 2017-2018. Per últim, el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Josep Maria Pérez, ha valorat la feina que està portant a terme la comunitat educativa del Lluís de Requesens oferint uns “excel·lents resultats”.

Recomanacions personalitzades