Molins de Rei registra 670 fets delictius durant el 2011

Els delictes i faltes penals durant el 2011 s’estabilitzen i es situen en xifres molt similars a les de l’any anterior.  Els furts han augmentat, els robatoris a domicilis han disminuït i els robatoris a comerços es mantenen pràcticament igual segons l’estadística policial.

El vidre de la botiga Borsache va quedar greument afectat després de l'intent de robatori // Ràdio Molins de Rei

L’informe estadístic corresponent a l’any 2011 presentat a la Junta de Seguretat de Molins de Rei indica una estabilització dels delictes. Al 2010 es van registrar 679 fets delictius i al 2011 han estat 670, un 1,38% menys. Les faltes penals, en canvi, han pujat de 488 al 2010 a 493 al 2011. Si es sumen delictes i faltes penals, en total han estat 1.163 delictes i faltes penals, pràcticament al mateix nombre que al 2010 (1.167).

Entre la diferent tipologia de delictes, s’ha registrat un augment en els furts, incrementant-se de 78 al 2010 a 80 al 2011, i en les faltes de furt, que pugen de 185 a 193 d’un any per l’altre.

En canvi, es registra un descens en els robatoris a domicilis, passant de 65 al 2010 a 57 al 2011. També disminueixen els robatoris per estrebada passant de 9 a 6. La gent gran, per la seva banda, s’ha convertit en un col·lectiu feble davant bandes organitzades que actuen quan aquests surten dels bancs i caixes.

El que es manté pràcticament igual són els robatoris a comerços, del que s’han registrat 29 durant el 2011, un més que l’any anterior. Molts dels robatoris s’han produït de nit, com el de Borsache al carrer Pi i Margall, i Nom al carrer Verdaguer. Altres han estat directament atracaments a plena llum del dia com els de la Farmàcia García i la pastisseria Roca explicats per Viu Molins de Rei.

Aposta per la seguretat

Durant les últimes setmanes, ja al 2012, la sensació d’inseguretat ha incrementat arran dels diferents fets delictius que s’han produït tant a domicilis privats com a establiments comercials i, fins i tot, a la gent gran quan sortia del banc. L’alcalde, Xavi Paz, reconeix que “la seguretat ciutadana és un repte diari i cal seguir aprofundint en la millora de la col·laboració entre els cossos policials”. En aquesta línia, l’Ajuntament ja ha anunciat la contractació de dos nous agents de la Guàrdia Urbana i l’augment de la seguretat com una prioritat de l’acció de govern tal i com recull el pacte amb el PP per tirar endavant els pressupostos.

Recomanacions personalitzades