El govern municipal pacta amb el PP l’aprovació del pressupost

El PP ha arribat a un acord amb l’equip de govern format per PSC i CiU per aprovar el pressupost del 2012. El regidor popular donarà el seu suport a canvi d’un Molins de Rei “més segur i amb un millor manteniment dels carrers” i no descarta més acords en un futur.

El Partit Popular, amb un regidor, s’ha fet fort a l’Ajuntament de Molins de Rei. L’equip de govern format per PSC i CiU es troba en minoria i Emilio Ramos, el regidor popular, és el complement perfecte per arribar a la majoria necessària per aprovar els pressupostos del 2012, presentats ahir. Ja fa temps que Ramos va salvant votacions als plens municipals, però aquest cop ha volgut posar-se les medalles amb totes les de la llei: en roda de premsa, davant dels mitjans de comunicació, tres persones: l’alcalde socialista, Xavi Paz, el primer tinent d’alcalde convergent, Joan Ramon Casals, i el regidor del PP, Emilio Ramos.

Emilio Ramos (PP), Xavi Paz (PSC) i Joan Ramon Casals (CiU) han segellat el pacte dels pressupostos a la sala de plens // David Guerrero

El pacte popular amb la sociovergència té dos condicions: més seguretat i un millor manteniment dels carrers. La millora de la seguretat es materialitzarà amb la incorporació de dos nous agents de la Guàrdia Urbana al 2012 i “el compromís de que la Guàrdia Urbana estigui més a sobre de determinats aspectes”, en paraules de l’alcalde, Xavi Paz. La millora de l’estat de la via pública passa per donar “una resposta més directa a la demanda dels ciutadans” i seguirà el camí ja iniciat a l’octubre d’un rentat de cara a carrers i places.

L’alcalde, Xavi Paz,s’ha mostrat directe, conscient de la incomoditat de la fotografia al costat del PP: “Continuarem treballant amb la voluntat d’incorporar el màxim nombre de forces polítiques però hem de garantir que el pressupost s’aprovi quan es porta al ple municipal”. Paz ha remarcat que en alguns aspectes estan “molt distants del PP, però hem pactat en clau de Molins de Rei”. Aquest aspecte és precisament el que ha destacat el primer tinent d’alcalde, Jjoan Ramon Casals, mostrant-se convençut de que “si els partits de l’oposició es miressin els pressupostos només en clau local tindríem més suport, però hi ha gent que està pensant més en altres coses”.

El regidor del PP, Emilio Ramos, s’ha mostrat satisfet per la signatura del pacte i ha considerat el seu gest com “un símptoma d’oposició constructiva, en benefici de Molins de Rei”. Ramos és conscient del pes que té el seu partit en l’actual aritmètica del consistori i ha valorat com “imprescindible” que es compti amb el PP a l’Ajuntament.

El regidor popular ha explicat que l’equip de govern li va fer una proposta de col·laboració per aprovar els pressupostos i després el PP va presentar una altra que va ser acceptada. “El PP dóna estabilitat, continuarem negociant amb l’equip de govern”, ha assegurat Emilio Ramos que no descarta pactes en un futur: “Ja hi haurà temps per saber si donem aquesta estabilitat des de dins o des de fora del govern”, ha apuntat, deixant obertes totes les portes.

Recomanacions personalitzades