Consensuat un referèndum sobre les obres del pati del Palau

La innocentada de la redacció

L’Ajuntament de Molins de Rei convocarà una consulta per decidir quin model de plaça és el millor per al pati del Palau. El referèndum tindrà dues preguntes: “Vol que el pati del Palau sigui una plaça verda?” i, en cas afirmatiu, “Vol que sigui una plaça verda amb places d’aparcament?”.

Ple Municipal octubre 2013

Viu Molins de Rei no ha pogut fer fotos de la roda de premsa ja que un dels directors ha trencat la càmera. Posem una del ple per omplir // Arxiu

2014, any de consulta a Catalunya, al Barça i també a Molins de Rei. El consistori molinenc ha consensuat un referèndum amb dues preguntes sobre el projecte del pati del Palau. Les obres, que havien de començar poc després de la Fira de la Candelera, s’aplacen fins l’any vinent.

Totes les formacions polítiques han donat suport a l’acord menys el PP, que s’ha quedat al marge de la postura del govern de manera sorprenent, ja que ha estat al seu costat en l’aprovació dels pressupostos municipals dels darrers anys i l’únic regidor popular al municipi, Emilio Ramos, és representant molinenc a l’Àrea Metropolitana per decisió personal de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU).

La pregunta principal serà la següent: “Vol que el pati del Palau sigui una plaça verda?”. Les dues respostes possibles seran “Sí” o “No”. Tots aquells ciutadans que responguin afirmativament a la primera hauran de respondre una segona pregunta: “Vol que aquesta plaça verda conservi places d’aparcament?”. La consulta es realitzarà el proper diumenge 28 de setembre de 2014, un dia abans de Sant Miquel i, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, les urnes restaran obertes un cop acabades les matines del Camell.

“És una pregunta clara que no exclou a ningú”, ha dit Casals en una roda de premsa feta a la plaça de l’Ajuntament acompanyat de la resta de formacions a favor del referèndum. Amb aquesta doble pregunta el batlle convergent aconsegueix mantenir la cohesió amb seu soci de govern, el PSC, que sempre ha volgut fer una plaça verda i, també, amb els sectors crítics amb el projecte del seu partit i els lobbies de pressió com el BotMol que defensen alguns canvis al model presentat per la sociovergència. “Han fet falta molts cafès per arribar a aquest acord”, ha reconegut l’alcalde.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha assegurat que gràcies a aquesta mesura quedarà clar que “Molins de Rei vol una plaça verda al centre del poble”. Aquesta redacció ha pogut saber que la decisió de Paz de convocar una consulta a nivell local no s’ha digerit bé al carrer Nicaragua de Barcelona per la proximitat d’aquesta amb el referèndum sobre la independència de Catalunya. De fet, no és la primera vegada que el PSC Molins de Rei té una postura diferent a les directrius centrals.

“No és la pregunta que volem però li donem suport crític”, ha declarat Roger Castillo, de la CUP. El partit de l’esquerra independentista ha defensat la possibilitat de fer un local al pati del Palau pel Casal Autogestionat de Joves la Mola. “Amb l’Ateneu Mulei i la Mola en un radi de 100 metres, el pati del Palau serà un espai veritablement popular”, ha afirmat Castillo.

Iniciativa per Molins de Rei s’ha mostrat clarament a favor de la consulta i de la plaça verda. “Aquí no tenim cap dubte, el pati del Palau ha de ser verd”, ha proclamat el portaveu dels ecosocialistes, Sergi Conde. Fonts ecosocialistes apunten que Ivan Arcas volia introduir la possibilitat d’instal·lar unes plaques fotovoltaiques a la plaça però els membres del seu partit han aprofitat que ja ha deixat la presidència del partit per directament ni contemplar aquesta opció. Tot i això, tots estan d’acord en que “fer una plaça verda espantarà els coloms del Centre Vila”.

No hi ha la mateixa unió a la coalició independentista Esquerres per Molins de Rei però, després d’una llarga assemblea realitzada a la Federació Obrera, finalment han decidit donar suport al referèndum del pati del Palau. “Defensarem que la plaça verda tingui flors de colors que formin una estelada”, ha assegurat la portaveu, Sílvia Guillén.

Aquest diari s’ha volgut posar en contacte amb el PP de Molins de Rei però Emilio Ramos no ha volgut fer declaracions. El regidor nostàlgic del franquisme s’ha excusat afirmant que “estava molt ocupat”cercant proves que afirmin la seva teoria que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, és l’artífex de l’11M.

Nota: Aquesta notícia és una broma publicada en motiu del dia dels innocents. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

 • FERRERET

  Llàstima que aquesta informació sigui una innocentada. Això és el que s’hauria de fer sempre, parlar amb la ciutadania dels temes propers que ens afecten a tots i a totes. Així podríem començar a parlar d’una democràcia amb cara i ulls, i no d’un simulacre al servei dels interessos i les empreses privades de poca gent. Preneu nota d’aquesta ‘informació’, que hauria de ser la realitat de cada dia.

 • Teresa

  Al final, como siempre, los bicéfalos CIU-PSC con tanta consulta y meneo de perdiz, pasarán la patata caliente a los que vengan detrás..
  Las preguntas son ambiguas y engañosas, y lo más lastimoso es que “Han fet falta molts cafès per arribar a aquest acord”, ha reconegut l’alcalde Xavi Casals , y que ésta consulta a nivell local no s’ha digerit bé al carrer Nicaragua (PSC) de Barcelona. Obviamente, toda la ciudadanía de Molins de Rei , posiblemente excepto el Sr. Ramos del PP que todavía no se ha enterado dónde
  está el citado patio, está de acuerdo en que la plaza tiene que ser verde, y cuanto más extensa mejor, Lo que no se pregunta es si en el jardín debe haber solo césped, de si debe haber forzosamente un foso, o de si se debe conservar o no los plataneros actuales, y el por que no se
  pone un aparcamiento -1 subterráneo (zona azul, sin barreras, sin ascensor y sin empleados, tipo Lidl S. Feliu) debajo del jardín. Al parecer los motivos para no optar por la versión de un aparcamiento subterráneo son dos : uno de ellos es el pánico del consistorio a encontrarse en la excavación del parking restos históricos, y otra, la protección de los intereses de la concesionaria Albertis del aparcamiento del Mercat con empleados, ascensor y barrera automática, que actualmente está infrautilizado y es muy caro.
  Tampoco queda claro eso de que Viu Molins de Rei no ha pogut fer fotos de la roda de premsa ja que un dels directors ha trencat la càmera, ¿ El director de dónde era ?
  Poco podemos esperar de las formaciones politicas locales, y por lo visto con todo eso de la consulta, ya perdemos un año, Les obres, que havien de començar poc després
  de la Fira de la Candelera 2014 , s’aplacen fins l’any vinent 2015.
  Del directivo del PP – Molins, si en el recinto aún no hay bares, todavía debe estar
  buscando en el callejero, la ubicación del citado patio.
  Los de la CUP intentando buscar un local para “ocupar” al pati del Palau pel Casal Autogestionat de Joves la Mola.
  Los de ICV con opiniones dispares en función de si su presidente es uno u otro y que demuestran un vez más que todavía no han digerido el bodrio que nos montaron con las plaques fotovoltaiques a la plaça del Moli, y afirmaciones de altos estudios en veterinaria con eso de “fer una plaça verda
  espantarà els coloms del Centre Vila”.
  Los de ERC en las nubes, como siempre, con opiniones sin contenido y solodecorativas “Defensarem que la plaça verda tingui flors de colors que formin una estelada”,…

  • Innocent

   Ei Teresa, que aquesta notícia és inventada, ahir era el dia dels innocents…

   • Teresa

    Grácias por su observación , Cada día és el de los Santos Inocentes en Molins de Rei con las prendas que tenemos en el consistorio municipal actual . Mis comentarios no les falta en ningún momento razón.

    • Teques ens

     Por mucho que lo maquilles, és inevitable el ridiculo que has hecho!! Haha! Tú, el gran letrado molinenc. El único bobo que se ha tragado la notícia. Bueníssimo. Seguro que la que hicieron antaño donde Paz y Casals compartiran piso también te la creíste. Por dios, tienes tanta bilis dentro que ya no ves ni las bromas!

     • Teresa

      A toro pasado, todos son listos. Agradezco el articulo y a Viu molins al no anularmelo como de costumbre, y haber podido expresar mi opinión. ¿ Acaso el no dejar participación publica al proyecto al “foso de la verguenza” no és una inocentada y un desprecio permanente a la ciudadanía de Molins de Rei?

  • josep maria

   En una cosa tens rao Teresa, per tu cada dia es el mateix que el dia 28 de desembre
   fent arguments innocents en poques paraules un altra ridicul al teu historial de barbaritats

   • Teresa

    La ciudadanía necesita saber más sobre las inocetadas de ICV y de esas gentes de ICV especialmente, la inocentada de los paneles solares , y el como esas gentes se ganan o se han ganado la vida, ¿ Hay alguien que haya trabajado en la privada ? , Creo que con tantos politicos, regidores y cargos de confianza en el Ayuntamiento, lo que se está haciendo es crear un ejercito de gandules y aprovechados que no saben hacer la O con un canuto, y lo único que saben hacer bien es cobrar puntualmente el sueldo a final de mes, sin aportar nada y a cargo del presupuesto municipal,

   • Teresa

    El único ridículo es el que hace ICV con sus paneles solares aún sin conectar.